П’ятнадцятиріччя на сцені відзначив святковим концертом у рідному Черкаському міському будинку ім. Івана Кулика Народний ансамбль української пісні «Жайвір».

Ансамбль м

Прозвучали як народні пісні, так і чимало творів сучасних українських композиторів. Із святковою датою колег привітав відомий черкаський співак, кінематографіст, Заслужений працівник культури України Олександр Деньга. Із мистецькими привітаннями виступили також колеги жайвірівців – мистецькі колективи «Веселка», «Артанія», «Спадщина».

– За свої півтора десятка років «Жайвір» об’їздив усю Черкащину. Його чекають на кожному святі, кожному концерті. Запал, енергія цих артистів, їхнє уміння донести до глядачів українську пісню стали запорукою популярності цього ансамблю, – зазначив Олександр Деньга.

Деньга м

«Жайвором» багато років керує поет і композитор Іван Іщенко, який написав чимало пісень для свого колективу.

– Наш колектив співає чимало різних пісень – авторських, народних, козацьких, жартівливих – всіх тих, які любить і сприймає наш народ. Незважаючи на жодні труднощі, ми трудимося, репетируємо. Наполегливою працею здобули звання Народного колективу. І далі працюватимемо над тим, щоб нести глядачам і слухачам, українцям радість і гарний настрій, – пообіцяв керівник колективу.

Останнім часом «Жайвір» не раз виступав на заходах, організованих Черкаської міською організацією Аграрної партії України, і згодом артисти влилися в лави цієї політичної сили.

Голова міської організації Аграрної партії України, доктор психологічних наук Інна Кукуленко-Лук’янець, вітаючи «Жайвір», наголосила, що для політичної сили є виявом великої довіри те, що всі артисти колективу висловили своє бажання вступити до АПУ.

– Ми дуже цінуємо цих людей за громадянську позицію, адже сьогодні рішення про вступ до лав партій ухвалює мало хто. Зі свого боку наша політична сила, а особливо голова обласної організації АПУ Віктор Полозов намагаються всіляко підтримувати «Жайвір», – наголосила Інна Володимирівна.

Лук'янець м

Як психолог, Інна Кукуленко-Лук’янець зазначила, що в непростих суспільно-політичних умовах сьогодення, коли багато років триває війна, а матеріальний стан більшості людей є дуже непростим, українці постійно перебувають у полі негативної інформації. Це впливає і на умонастрої людей.

– Ми в постійному стані тривоги, ми щодня очікуємо нових неприємностей, і вони дійсно настають. І серед усього цього негативу є сильні духом люди, такі як митці «Жайвору», які беруть на себе відповідальність нести позитив, – зазначила Інна Володимирівна.

Від імені голови обласної організації Аграрної партії України Віктора Полозова Інна Володимирівна вручила Народному ансамблю «Жайвір» партійну відзнаку – Почесну грамоту.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100