У Черкасах розгортається показова пропагандистська кампанія Сергія Одарича проти опонентів, які наважились кинути йому виклик, створивши в Черкаській міській раді ситуативну "антимерську" більшість. Це робиться по всіх правилах тотальної інформаційної війни. Талановито, чорт забирай, робиться. Причому, не коштує ані копійки.

Створення потужної пропагандистської машини відбувалось всі ці роки за бюджетний кошт. А телекомпанія "ВІККА" входить в політико-бізнесово-інформаційний холдинг мера і його партнерів з самого початку політичної експансії в Черкасах.

"Вільні демократи" пішли в народ. Було нарешті продемонстровано, для чого насправді створювались Комітети самоорганізації. Створюються десятки інформаційних приводів, які тут же підхоплюються і посилюються відлагодженою піар-машиною. Ключове повідомлення полягає в тому, що формування нової більшості призведе до коллапсу міського господарства, паралічу бюджетної системи, невиплати зарплат. Воно не витримує жодної критики з точки зору елементарного політичного, юридичного, практичного аналізу. Але цільова аудиторія кампанії не вдаватиметься до такого аналізу. Як вчив "гуру пропаганди" Йозеф Геббельс, тільки частота і регулярність повторення тези, а не її правдивість має значення.

Створюються паралельні інформприводи, машина працює як на внутрішнього, так і на зовнішнього споживача.

Читайте також: Соратник Одарича прозрів: «Владу в Черкасах мають регіонали»

А що ж опоненти Одарича?

Ну, по-перше, не всі регіонали розуміють, що вибивши зайве місце у виконкомі та вирішивши пару-трійку своїх питань, вони в перспективі втратять більше. Футболки з характерним написом не дотисла опозиція? Дотисне мер. Потім по світах мандрувати не зможете як антисеміти і провокатори.

Але не менше іміджевих ризиків має і "Батьківщина". Одарич вже скористався їх протестним електоратом в 2006 та в 2010 роках. (Регулярно "кидав" при цьому, але зараз не про це). Саме час починати розігрувати карту опонента влади на 2014-2015.

А інструментарій опонентів? Сюжет на "Інтері"? Так це разова дія. Геббельс би не оцінив. "Рось"? Не смішіть.

Читайте також: Крок до імпічменту Одарича зроблено? Депутати розпустили виконавчий комітет

(список поіменного голосування)

Єдина, на моїй пам"яті, серйозна загроза інформаційному домінуванню мера існувала у вигляді кабельного каналу "Антенна". Це була реальна зброя більш-менш масового ураження. Все просто і буденно. Щодня один і той самий Мамалига як крапля точить свідомість черкащан, нейтралізує частково дію піар-машини Одарича. І це діяло!

Якщо ви вихопили в суперечці з відомим на Дикому Заході грабіжником діліжансів Диким Біллом свій кольт, просто так покласти його в кобуру без наслідків для себе ви вже не зможете. Або вже стріляйте, або не виймайте взагалі.

Вже вийняли? У вас обмаль часу. І злагодженість дій необхідна як повітря. Інакше, Дикий Білл перестріляє вас по черзі. А шерифа відправлять у відставку.

Юрій Сас, заступник голови Черкаської обласної організації КВУ

* допис Юрія Саса у групі в Facebook "Черкащина: захистимо вибір"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100