fomichova Узагалі я дуже альтруїстична особа, але дратує мене в людях одне – брехня. Я терпіти не можу, коли обманюють, і дуже рідко пробачаю обман. Не потрібні мені в оточенні люди, яким я не довіряю!
Брехня буває виправданою. Але невже справді краще збрехати? Адже все таємне рано чи пізно стає явним, і тоді близькій людині буде боляче вдвічі більше – від правди і від обману.

  Я не стверджуватиму, що завжди говорю правду, наприклад, інколи й батькам кажу «не зовсім правду», щоб вони не переживали (вибачте, мамо й тату, але я бережу ваші серця). А ще часто посміхаюсь і кажу, що в мене все добре, коли жити не хочеться і сльози ледь стримую – а це теж брехня. Однак це дрібниці, порівняно з тією купою суцільної брехні, в якій доводиться щодня грузнути мені. Брешуть чиновники і хочуть моїми ж вустами збрехати людям. Інколи я не знаю, як бути і не завжди журналістська майстерність дозволяє написати так, щоб люди здогадались, що то все неправда… Обманюють псевдодрузі, псевдоприятелі, псевдотовариші. Чому псевдо? Бо справжні – чесні, відверті і щирі. Головне, що вони всі думають, нібито я не розумію, що вони кажуть неправду. А я люблю вдавати, що вірю їм, і цим їх же теж обманюю… Хоча мені просто незручно сказати людині «брешеш». Особливо, якщо людина близька… Язик не повертається. І, як правило, коли я палю мости із тим, хто мене систематично обманював, він навіть не знає, за що я припиняю спілкування. Просто я чомусь по-дурному відчуваю провину за те, що знаю правду. Адже людина так сподівається на те, що я не здогадуюсь, як мене обводять навколо пальця. Як я можу обманювати її очікування?
Розумію, що брехня – це не глобальна проблема людства. Але мрію, щоб люди розучились обманювати. Напоїти всіх сироваткою правди, чи що?
Але є в мене порада: якщо ви вже нарешті зрозуміли, що довіряти в цьому житті нікому не можна, не брешіть хоча б самі собі, дивіться на речі реально, бо самообман – то гріх подвійний. Хоча інколи так важко бути чесним самому перед собою…

Юлія Фомічова, журналіст газети «Вечірні Черкаси»

* пост на персональному блозі на сайті ТРК «ВІККА»

реклама

Коментарі  

 
+3 #6 Небайдужій 28.03.2012 10:29
"Я терпіти не можу, коли обманюють, і дуже рідко пробачаю обман" .І черєз декілька рядків "А я люблю вдавати, що вірю їм, і цим їх же теж обманюю". Ви визначитись, будь ласка. Я так зрозумів, що ви ще не журналістка, а, мабуть, тільки навчаєтесь. Намагайтесь вчитися старанно, а не висмикувати не зрозуміло що і незрозуміло відкіля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Оксана Колісник 26.03.2012 23:31
Цитую Черкащанка:
Брєд....
Для чого цим шпальти обтяжувати ?
Та ні, не "брєд" , а перші гіркі думки про сенс життя:) Ну, вголос думки...Чому б і ні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Фелікс 26.03.2012 18:35
Цитую Черкащанка:
Брєд....
Для чого цим шпальти обтяжувати ?


СИЧАТЬ, ЗНАЧИТЬ ВПІЗНАЮТЬ СЕБЕ !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Володимир 26.03.2012 16:32
Цитую Черкащанка:
Брєд....
Для чого цим шпальти обтяжувати ?

Шкода що ви не зрозуміли. Мабуть у вас все ще по переду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Фелікс 25.03.2012 13:44
Юля! Брехуни та інші "псевдо..." - нещасні люди, у яких Бог відібрав розум.
Адже своєю брехливою натурою вони створили навколо себе зону зневаги і ніколи не матимуть щирих друзів, щирих почуттів, не чутимуть щирих слів...
Такі люди для оточуючих вмерли живими...
Так що поспівчувай їм і не звертай уваги!
Ти - як сонечко, до якого тянеться все живе, і тому тобі дано право вибирати щирих однодумців, а сміття із свого оточення вимітай без жалю...
Успіхів тобі!!! Ти цього заслуговуєш!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 Черкащанка 25.03.2012 12:53
Брєд....
Для чого цим шпальти обтяжувати ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100