Хочу висловити свій біль як батька і хочу попросити колег поради, з якими вимогами ми звернемося до керівництва міста та до керівництва нашого департаменту охорони здоров’я та, може, до обласного відділу охорони здоров’я.

Мій син працює в УБОЗі. Цієї п’ятниці він отримав три кульові поранення в перестрілці – у ногу, передпліччя та ліктьовий суглоб. Це сталося на «Митниці», на вулиці Жужоми. Коли мені подзвонили, я був на засіданні суду, поїхав звідти на місце події. Злочинець був затриманий, першу допомогу було надано «Швидкою». Але потім почалося найцікавіше. Я хотів звернутися в обласну лікарню, щоб там прийняли сина, бо самі лікарі зі «Швидкої» мені кажуть: «Та не треба його у третю везти». Це самі колеги сказали! Я подзвонив у обласну лікарню, але люди були на зйомках на «Росі» і сказали, що зможуть прийняти лише через пару годин. Тоді я попросив, щоб сина таки везли в Третю міську лікарню, а сам поїхав у райвідділ, куди повезли злочинця.

Через годину мені телефонує дружина і каже: «Приїдь, тому що як привезли сина, як кинули, так і лежить». Я з Придніпровського райвідділу поїхав туди. Це крик душі! Лежить дитина роздягнена на тапчані голому – на кушетці. Сидить дружина, каже, що чекають якогось заввідділенням. Годину чекають! Три поранення! Вдумайтеся. Знаходжу я цього заввідділенням – Коротиш Володимир Іванович. Підходжу і питаю: «Скільки вам потрібно, щоб ви зайнялися дитиною?». Ця людина, бо лікарем я його назвати не можу, мені розказує, мовляв, значить так, потрібно ще викликати анестезіолога, рентгенолога, хірурга… Я кажу: «А вже годину лежить, що ви робили до цього. Скільки я вам винен?» Він відповідає: «Зараз прийде Федорук (це головний лікар), ми порадимося і будемо приймати міри». Люди добрі! Це страшно. Ми торгуємося за життя дитини. Розумієте? Я не можу назвати цю людину лікарем і буду докладати всіх зусиль, щоб він пішов з посади…

Я таки домовився в обласній лікарні, синові там надали допомогу. Не можна порівняти, як там поставилися до сина, і як у третій лікарні. Я хочу просити вас розглянути мій виступ як запит до органів прокуратури – перевірити фінансово-господарську діяльність цього медичного закладу, на який ми виділяємо кошти з бюджету.

Анатолій Коверський, депутат Черкаської міської ради

* із виступу на сесії 20 грудня

Від «Прочерку»: депутати на сесії ухвалили рішення про направлення депутатського запиту щодо діяльності Третьої міської лікарні і доручили департаменту охорони здоров’я створити комісію, яка перевірятиме озвучений факт.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #41 Валентина 27.12.2012 12:49
Цитую Олена:
Я,вважаю,що сину депутата в 3-ійс лікарні все б і так зробили безкоштовно скільки б грошей він не пропонував якщо б він почекав повного обстеження,конс ультацій з іншими спеціалістами,п ідготовки самого хворого для проведення оперативного втручання,адже в лікарні швидкої допомоги САМА ЦЯ ДОПОМОГА НАДАЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО ДЕПУТАТАМ ВПЕРШУ ЧЕРГУ!!!!

Согласна. Меня саму после страшного ДТП спасли в 3 больнице (травматологии) и я всему персоналу обязана жизнью, благодаря им я не потеряла ноги и смогла родить здорового ребенка А ВРАЧАМ ТРАВМАТОЛОГИИ ОПЕР БЛОКА И ПРИЕМНОГО СПАСИБО БОЛЬШОЕ!!!!!!!Б ОЛЬШОЕ!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #40 Юлька 27.12.2012 12:43
Цитую Вікторія:
Так само вони вбили мою маму три роки тому. І найбільше, чого хочеться, це щоб їх діти пережили в стократ кожну мою секунду болю.

Цитую Анна:
Если у нас школьная медсестра 34 школы Бублик Н.П. чувствует себя безнаказанно, не оказав помощь 6-летнему ребёнку с травмой головы, то чего Вы ожидаете от врачей. Они считают, что имеют право распоряжаться жизнью и здоровьем людей.

Да она ****лочь какой не найти (как мед раб ) но не все такие просто их большая часть а действительно хороших специалистов не замечают!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #39 РЕВЕРС 26.12.2012 18:43
ТОЛЯ!
ЩО ПОСІЯВ ПІД ЧАС ГОЛОСУВАННЯ ЗА ЗНИЩЕННЯ ЛІКУВАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ МІСТА - ТЕ Й ПОЖИНАЄШ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #38 Олена 26.12.2012 15:52
Я,вважаю,що сину депутата в 3-ій лікарні все б і так зробили безкоштовно скільки б грошей він не пропонував якщо б він почекав повного обстеження,конс ультацій з іншими спеціалістами,п ідготовки самого хворого для проведення оперативного втручання,адже в лікарні швидкої допомоги САМА ЦЯ ДОПОМОГА НАДАЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО ДЕПУТАТАМ ВПЕРШУ ЧЕРГУ!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #37 БУМЕРАНГ 26.12.2012 14:21
Співчуваю Анатолію як батько батькові!
Але цей прикрий факт тривалої бездіяльності медперсоналу по відношенню до тяжкопораненого (якщо він підтвердиться перевіркою) є результатом ТРИВАЛОГО БЕЗВІДПОВІДАЛЬН ОГО голосування БІЛЬШОСТІ депутатів міської ради, в тому числі ОСОБИСТО АНАТОЛІЯ КОВЕРСЬКОГО, в угоду меру Одаричу за ліквідацію комунальних лікувальних закладів шляхом зменшення їх фінансування та реорганізації, передачу устаткування та матеріальної бази приватним структурам, а всі затрати на лікування переклали на самих хворих.
Отримавши особисто кожний депутат певні матеріальні вигоди за таке кожне голосування, депутати заклали міни сповільненої дії як собі, своїй родині та всім черкащанам!
І цей прикрий випадок - лише початок трагічнтх наслідків безвідповідальн ої, злочинної діяльності мера та депутатів, які його підтримали в знищення закладів охорони здоров"я в Черкасах!!!........................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #36 Юлька 26.12.2012 02:37
Лично я знаю людей намного *круче* нашего депутата, родственники которых попадали в страшные ДТП, вытаскивали с того света травматологи и хирурги и т. д.Почему же об этом не говорят??????!!!!! А говном полить всегда пожалуйста!!!!! ! А половина нагло врет о отношении к больным, а как же отношение самих больных к мед персоналу Просто никто не интересуется какого работать в больнице скорой помощи, где каждый день поступает МАССА БОЛЬНЫХ С САМЫМИ РАЗНЫМИ СЛУЧАЯМИ, и сравнивают 3-ю с областной, где больные плановые ,и честно говоря там мед персонал без $$$$$ НИ***НИЩЕ ВАМ НЕ СДЕЛАЕТ это уже личный опыт.СУДИТЕ САМИ .....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #35 Сергій 24.12.2012 11:17
Цитую федор принципиальный:
коверскому можно верить федорчука крышует стадник концов поэтому не найти


Та де ж вірити, півлікарні бачило, як трошки підвипивший панок бігав, кричав, хватав за барки, нецензурно лаявся (медсестру сволотою обізвав нізащо, бо намагалась вгамувати), за те, що вже домовився в обласній, і треба знайти причини поїхати з третьої, іншої причини не видно, тому що для хлопця робилось все, що необхідно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-17 #34 федор принципиальный 22.12.2012 18:02
коверскому можно верить федорчука крышует стадник концов поэтому не найти
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #33 Kaput 22.12.2012 14:34
О! Коверського треба знати особисто і тоді все стане ясно.
Є один він і все.
Хоча звісно,хто за власну дитину мовчатиме.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #32 падонок 21.12.2012 21:09
Депутатское ..... много себе позволяет: хамить, оскорблять, ..... Клизму холодную ему .........!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100