270748277_5109669909085177_3938411745371230964_n Третій день поспіль "телефонні терористи" кошмарять Черкаси та інші міста України. Знов щойно віддали малого до класу, на вайбер повідомлення - будь ласка, заберіть, бо знов повідомили про мінування. Забираємо.

Як і тисячі інших батьків, що змушені на цей день припинити роботу та забрати дитину з школи і долучати його до дорослого життя. Ну а шо робити? Доведеться дати окремий комп на роботі, поставити окреме робоче місце, знайти стілець під зріст. І весь день бути поруч. Ну , звісно, не фатально, але...

Якийсь гіркий присмак - у нас правоохоронна система, органи держбезпеки, антитерористичні підрозділи взагалі в країні є? Чи малолітні жартівники чи зеки із горлівської ВТК можуть кошмарити мільйони людей по країні?

Можливо, застарілі алгоритми реагування - адже всі розуміють, що повідомлення фейкові, але в черговий раз припиняють роботу закладів освіти, проводять мляві та формальні обшуки, де крім недопалків та шприців на шкільному подвір'ї геть нічого кримінального не знаходять. Чи не настав час здійснювати охорону шкіл в іншому режимі?

На три десятки шкіл потрібно три десятки поліцейських, в кожній школі з батьків обов'язково знайдуться ті, хто добровільно залучиться до процесу охорони об'єкту. Принаймні готовий витрачати кілька днів на місяць з цієї метою.

Якщо не буде резонансу в суспільстві, цей терор припиниться. Якщо не буде очікуваної реакції - також. А поки правоохоронці, департамент освіти активно "допомогають" терористам.

Валерій Воротник, редактор каналу "Антена"

*допис з "Фейсбуку"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100