Кілька десятиліть над Золотоношею висів дамоклів меч – місцеві очисні споруди перебували в такому жахливому стані, що в будь-який момент не тільки в місті, а й у всьому регіоні могла статися масштабна екологічна катастрофа. Щоправда й так не обійшлося без суттєвих проблем. В засобах масової інформації писалося про це не раз.

Цілу чверть століття ніхто, крім місцевих жителів, серйозно не переймався цією бідою, хоча кошти для її ліквідації Урядом періодично виділялися. Куди вони йшли? Як використовувалися? Чому ніхто з контролюючих органів не звертав на це уваги? Залишилося таємницею. І лише за останні кілька років з особливою наполегливістю місцева влада взялася за повну реконструкцію очисних споруд. Роботи потребували великих фінансових витрат, і саме тому велися вони поетапно.

І ось нарешті золотонісці можуть спати спокійно. 15 червня після довготривалих робіт технічний комплекс очисних споруд повністю включено в роботу. Це є великою перемогою не тільки місцевої влади, яка виконала один із найголовніших і найпроблемніших пунктів із своїх обіцянок, а усіх жителів міста та прилеглих сіл.

Водночас, м’яко кажучи, дуже дивує позиція тих, хто замість того, аби сприяти вирішенню глобальної проблеми, намагався заробити на ній політичні бонуси. Йдеться про народного депутата України Владислава Голуба і його непрозорі натяки в періодичних виданнях на якісь «політичні ігрища», які нібито ведуть проти нього «місцеві князьки». Очевидно, що свою бездіяльність в окрузі й водночас досить сумнівні дії із залученням підрядників з цілою низкою субпідрядників для виконання тих чи інших робіт, молодий парламентар хоче приховати за красномовною риторикою і звинуваченням тих, хто насправді щоденно працює на своїх виборців. Юний депутат явно недооцінює мудрість простих людей, які дуже добре розуміють, хто насправді дбає про них, а хто на їхніх проблемах намагається нажитися, відмиваючи кошти до власної кишені.

Звичайно, можна писати у власних газетах про те, що нарешті завдяки народному депутату мрія якоїсь бабусі здійснилася, і тепер вона має окуляри. Для старенької це, напевне, велика подія. Та чи є це подвигом, який треба афішувати, для самого народного обранця? От якби він намагався вирішити проблему з очисними спорудами районної лікарні, в які вкладено більш ніж 4 мільйони державних коштів, але екологічним нормам показники їхніх стоків так і не відповідають, що в цілому негативно впливає на роботу центральних очисних споруд, тоді можна було б і похвалити себе в газетах. А ще краще було б, якби народний депутат, який практично не буває в своєму окрузі, і якого люди не знають в обличчя, просто не заважав нікому працювати.

Проте, як би там не було, а надзвичайної екологічної ситуації, оголошеної ще 2010 року Верховною Радою, наше місто таки позбулося! Всім причетним до її ліквідації щиро дякую, а всіх золотонісців вітаю ще з однією ПЕРЕМОГОЮ!

Сергій Кузнецов, директор Золотоніського КП «Міський водоканал»

* Коментар «Прочерку»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 ron 10.07.2016 16:05
Жаль что черкасский водоканал свои очистные и не собирается восстанавливать .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #3 Дочекались 20.06.2016 10:14
Ну аби ще й вода почистішала.
Чи це не обов'язково? "нарешті золотонісці можуть спати спокійно".
"Ну вы там держитесь и хорошего вам настроения..."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Сила 16.06.2016 19:49
перехлестує через край!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #1 Депутат 15.06.2016 19:08
Цікаво, а Голуб хоч раз був на очисних, чи він їх "обстежує" із зали Верховної Ради?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100