Коли тривають дискусії про стан доріг в Україні, мені завжди спадають на думку геніальні слова Михайла Булгакова про розруху в головах.

Ті, хто відповідають за якість доріг завжди скаржаться як не на законотворців, то на нестачу коштів, то вишукують ще якісь причини своєї бездіяльності. Але насправді причина занедбаних доріг у нашій державі криється на поверхні, тобто в тих же «головах», які звикли не працювати і вишукувати цьому виправдання. Переконаний – якби відповідальні особи добросовісно виконували свої обов’язки і за призначенням використовували кошти, дороги в деяких регіонах України були б такими, як в інших європейських країнах. Згідно соціологічних опитувань, українців сьогодні найбільше хвилюють три ключові питання: цінова політика, безробіття і розбиті дороги. Золотонісці – не виняток.

«Я на кожній ямі згадую владу», – часто скаржаться один одному водії!

Ще кілька років тому найпроблемнішими в Черкаській області були дороги саме на Золотоніщині. Наразі ті, хто часто їздять до Черкас, Кременчука, Києва відзначають, що в Золотоноші шляхи стали значно кращими, ніж у згаданих напрямках. Інакше й бути не могло, оскільки тільки за 2012 рік на ремонт вуличного покриття в нашому місті витрачено 1828,1 тис. грн.

У 2013 році планується витратити на ремонти шляхів близько 2300 тис. грн. І жодної копійки з цих грошей на інші потреби витрачатися не будуть. При цьому залучатимуться нові сучасні технології, які можна буде застосовувати в холодні пори року. Як тільки дозволить погода, на головних вулицях Золотоноші розпочнеться ямковий ремонт. Не пізніше квітня на чотирьох проблемних вулицях розпочнеться капітальний ремонт шляхів. Протягом весни капітально ремонтуватимуться й інші вулиці. Зокрема, у мікрорайоні біля відомого в Україні маслоробного комбінату «Златокрай». Причому контроль за виконанням дорожніх будівельних робіт буде доволі жорсткий. На вітер гроші ніхто викидати не буде. Прокладати дороги необхідно не на кілька місяців, а на роки.

Віталій Войцехівський, міський голова міста Золотоноша

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100