273663366_7296782187006073_2052380786868721831_n 21 березня, Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Суспільному допустив винесення на загальноукраїнський референдум питання щодо статусу тимчасово окупованих Криму та ЛДНР.

Цитата Зеленського: «Я пояснював усім переговорним групам: коли ви говорите про всі ці зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемось, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати і дати відповідь на ті чи інші формати компромісів.

А ось якими вони будуть — це вже питання нашої розмови і розуміння між Україною і Росією. Тому у будь-якому випадку я готовий піти на все, якщо моя ця хода буде з нашим народом…»

В екстремальній ситуації глава держави мусить використовувати будь-який шанс, щоб припинити війну та врятувати українців. Тому докоряти Зеленському в тому, що він озвучує тему референдуму геть не можна.

Але: якщо питання приналежності Криму та окупованих районів Донецької та Луганської областей винести на референдум зараз, то переважна більшість громадян України висловиться проти будь-яких територіальних поступок. І після завершення бойових дій результат навряд чи суттєво зміниться.

Денацифікація, демілітаризація України – пусті словеса. Мета росіян: знищення державності України та фізичне витіснення (ліквідація) більшості україноцентричних людей. Для решти – упокорення. І це - лише початок експансіоністських планів рф.

Домовитися з таким ворогом неможливо. З 2014 року від України відривають по шматках – Крим, частину Донеччини, частину Луганщини. У 2022-му – Херсонщину, частину Чернігівщини, Миколаївщини, Сумщини, Київщини.

Який народ погодиться визнати, що його земля, загарбана брутальною військовою силою, більше йому не належить, бо «такі тепер нові обставини»? Точно не український.

Виносити подібні питання на всеукраїнський референдум – поступитися агресору, який станом на 22.03 близький до військової поразки.

Мета-максимум для України – повернення всіх окупованих земель. Проміжна мета – виведення армії орків за лінію кордонів станом на ранок 24.02.22.

Гадаю, Президент Зеленський розуміє це значно краще, ніж я…

Віктор Борисов, черкаський журналіст.

* Допис у фейсбуці.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100