реклама
Sucurity Police

реклама

Канів насамперед відомий Тарасовою горою. Туди традиційно їздять покладати квіти на Тарасові дні у березні, а іноземних туристів возять до Тарасової могили з весни і до осені. Я ж хочу запропонувати гайнути в протилежну сторону і побачити інше визначне місце Канева та відчути його своєрідну технологічну красу. Мова йде про Канівську ГЕС, яка діє з 1972 року.

Канівська ГЕС

Канівська ГЕС

Вибравши погожий день сідаємо на рейсовий автобус до Канева, що відправляється від АС-2 по вул. Крупської із зупинкою на магазині «Лісовий», або на маршрутку, що щогодини відправляється від Статуправління по вул. О.Дашкевича. Прибувши до Канева йдемо оглянути новий автовокзал, який по сумісництву ще має багаторівневий причал для катерів та теплоходів. З нього вже видніється мета нашої подорожі.
Вид з причалу

Вид з причалу


Далі прямо вздовж берега крокуємо до ГЕС. На підході буде виднітись будівля чудернацької форми, яка є своєрідним орієнтиром.

Чудернацька вишка

Чудернацька вишка


Доходимо до стіни, яка вкрита деінде графіті. Деякі з них досить таки художні. Звертаємо наліво та піднімаємось металевими сходами. Їхня покрученість нагадує сходи до Тарасової гори.

Сходи до ГЕС

Сходи до ГЕС


Піднявшись сходами можемо насолодитись краєвидом, що відкривається з мосту. Далі йдемо в сторону адміністративних будівель, проходячи повз закриту зону.

Закрита зона

Закрита зона


Діставшись кінця стіни переходимо наліво – перед нами відкривається водосховище, протилежний берег видніється десь на горизонті. Мініатюрне море. Сильний вітер на березі. Однак це ще не все – пройшовши декількасот метрів прямо та вправо можна дійти до затишного лиману.

Лиман

Лиман


Тут буде доречним влаштування пікніку (не забуваємо за собою прибрати сміття!). Підкріпившись, вертаємось тим же маршрутом назад до автостанції.

Бажаю всім приємної подорожі цим нетрадиційним маршрутом  та незабутніх вражень!

Всі фотографії авторські, зроблені в різні пори року та в різні роки, з 2006 по 2011.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Олександр Тьорло 19.03.2012 16:51
Бував там весь час або восени або на початку зими - "приємного запаху" не відчув )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Пан Ніхто 17.03.2012 21:10
Все їде до приватизації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Олег 17.03.2012 18:33
Що до пікніку, то краще не треба - там влітку стоїть такий "приємний" запах :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100