реклама

реклама

Збережені гроші краще, ніж зароблені гроші. На щастя, навіть не дивлячись на всілякі негативні ситуації в країні, існують сотні способів заробітку грошей. А ось коли доходить справа до накопичення грошей, коли починаєш розглядати способи збереження в цілості й схоронності своїх фінансів, виникає ряд питань: як зберігати гроші і в якій валюті.

Снимок экрана от 2018-04-13 11_57_47

На питання про те, як зберігати гроші, можна знайти масу відповідей: під матрацом, на депозитному вкладі, на звичайному накопичувальному рахунку, у накопичувальних довгострокових програмах, інвестувати кошти, просто зберігати в банківському сейфі та багато інших. Будь-який з вище наведених варіантів зберігання грошей має свої особливості, як позитивні, так і негативні. Але можна спокійно вибрати альтернативу або розділити свої заощадження «по різних кошиках» - одну частину зберігати в банку, іншу пустити в оборот.

Ось, що стосується другого питання, про те, в якій валюті зберігати гроші, то тут складніше, тому що з валютними коливаннями конкретне рішення дається важко. Багато експертів валютного ринку рекомендують зберігати заощадження в тій валюті, в якій гроші заробляються і в якій вони будуть в подальшому витрачатися. Ми також дотримуємося такого підходу.

Тож, проаналізуємо саме гривню за кілька останніх років.

За даними Мінфіна аналіз показав, що, незважаючи на сезонні коливання долара, курс гривні протягом останніх 2-3 років все одно тримається “в коридорі” 26,5 - 26,8 грн за долар.

Судячи з цього, ті, хто залишил власні заощадження в гривні та розмістив їх на банківському депозиті ПриватБанку під процентну ставку 14-15% річних, не тільки зберегли основну масу своїх заощаджень, а й спромоглися заробити на відсотках.

Прихильники валютних вкладів зіткнулися з тим, що курс валюти залишився практично незмінним, а от  прибутковість від депозитів знизилася в 5 разів (до 3% річних у доларах та до 1,5% у євро).

Гривня, навіть на тлі військової ситуації в країні, може гарантувати більш високу прибутковість за вкладами, ніж інші валюти. Валютні ставки в даному випадку виглядають дещо біднішими. Коли ви заробили певну суму, яку можете дозволити собі просто зберігати, а не витрачати, то вам слід помірковано підійти до моменту вибору валюти.

Краще мати справу з депозитами з капіталізацією, тобто накопиченням або з можливістю отримувати щомісячні виплати відсотків по вкладу. Звичайно, депозит - це самий простий, доступний і порівняно безпечний спосіб зберігання грошей, та ще й з можливістю отримувати додатковий пасивний дохід.

Про це інформує прес-служба установи.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100