реклама

реклама

Мікрокредитування - це один з найновіших і одночасно з цим найбільш популярних серед населення видів фінансових послуг.

Споживачів мікропозик підкуповують їх висока доступність для самих різних позичальників, зручність взяття (часто кредит на карту без дзвінків та перевірок оформляють всього за пару хвилин). Швидкі кредити помітно підвищили якість життя українців, розширивши їх можливості. З ними стало можливим здійснювати вигідні термінові покупки, оплачувати невідкладні потреби - лікування, харчування тощо, уникати прострочень за раніше взятими позиками, пені за комунальні послуги і т. д. Події останніх років - економічна криза, пандемія коронавіруса - значно підвищили цінність отримання мікропозик для населення.

Сьогодні на території України функціонує близько 700 МФО, і їх перелік постійно поповнюється новими організаціями. Зростаюча конкуренція в цій сфері спонукає керівництва компаній цієї ніші постійно покращувати якість своїх послуг, їх доступність і вигоду для споживачів. Тому сучасні клієнти МФО мають набагато більше можливостей для взяття позик на кращих для себе умовах. Для постійних клієнтів є можливість оформлювати  кредити онлайн без фото та інших особистих документів, адже дані про клієнтів вже зберігаються у базі компанії.

Критерії вибору МФО

Аналітики ринку мікрокредитування України відзначають, що в поточному році їх послуги стали набагато більш різноманітними і орієнтованими на реальних споживачів, ніж раніше. Тому сьогодні отримати бажану суму в борг можуть намагатися навіть ті, хто ще недавно був у цьому безуспішний. Головне, що потрібно зробити майбутньому позичальникові - це ретельно вивчити ринок, відібравши найбільш вигідні для себе пропозиції. Наша стаття в цьому допоможе.

Отже, які ж критерії вибору МФО варто враховувати її клієнту? Звичайно, перш за все, це - повна легальність діяльності організації. На щастя, упевнитися в ній легко: достатньо дізнатися, чи має фірма ліцензію Нацкомфінпослуг.

На що ще варто звертати увагу всім потенційним позичальникам, а особливо - тим, у кого є складнощі зі схваленням заявок?

  • розмір процентної ставки, наявність акцій, пільгових пропозицій;
  • граничні сума на кредит і термін його повернення;
  • наявність можливості достроково виплачувати суми або продовжувати, реструктурувати позики.

Куди звернутися, якщо мало грошей

Для тих, хто хоче скоротити витрати на мікропозику до мінімуму, на ринку є маса відповідних варіантів пропозицій на кредит під 0 відсотків. Деякі з них (і їх зараз все більше) припускають видачу грошей під символічні 0.01%. Як правило, це акційні позики, які надаються МФО новим клієнтам в рекламних цілях. Зазвичай термін таких пропозицій становить стандартні 30 днів, по їх закінченню або при простроченні розцінки стають вже звичайними.

Що робити, якщо скрізь відмовляють

Як відомо, не тільки банки, але і всі МФО висувають свої вимоги до позичальників. І деякі люди-наприклад, із зіпсованою кредитною історією, які не мають офіційного працевлаштування - отримують відмови навіть в більшості мікрофінансових організацій. Однак, і їм буває необхідно терміново отримати допомогу. Сьогодні можливості таких позичальників помітно розширилися: все більше компаній готові зробити їх своїми клієнтами. Звичайно, суми для "проблемних" випадків визначаються менші, ніж зазвичай, а терміни призначаються мінімальні. Але навіть такі послуги можуть бути життєво важливими.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Юрій 13.11.2021 11:31
Хто хоче проблем, хай бере гроші у них під 600% річних!І, ваші паспортні дані будуть кочувати по всьому інтернеті!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100