Хасиди, які прибули до Умані на святкування іудейського Нового року Рош-ха-Шана, розпочали бурхливу комерційну діяльність, інформує «Главред».


За обряду під час святкування Рош-ха-Шана – із вечора 16 до вечора 18 вересня – хасидам не можна було робити покупки, тому торгівля була припинена. Але з восьмої години вечора 18 вересня розпочався справжній шопінг-бум.

Місцеві жителі, які на «відмінно» вивчили смаки і переваги хасидів, за дві години розклали, розставили і розвісили радянські раритети, вироби народної творчості та картини. А коли стемніло, на лотках з'явилися овочі та мотлох з уманських шаф.


Від деякі розкладок із надто поношеними старими шубами, шапками пальтами, дитячими речами, іграшками, фіранками тощо у кореспондента видання склалося враження, що місцеві торговці винесли вміст старих шаф на вулицю, щоб провітрити від молі і нафталіну.


Однак місцевий колорит припав до душі приїжджим хасидам. Багато що з бувалих у вжитку речей знайшли покупців.

Нагадаємо, що зараз в Умані ортодоксальні євреї також масово скуповують іграшкову зброю для своїх дітей. Часом можна зустріти і дорослих хасидів на вулиці з іграшковими автоматами або пістолетами.

реклама

Коментарі  

 
-4 #2 Kalarash 21.09.2012 17:22
За годы оккупации в братских могилах города, которые находятся в Сухом Яру и в Собковском лесничестве, было расстреляно более 20 тысяч евреев не только из города Умани, но и из других населенных пунктов Уманского района. Эта впечатляющая цифра составляет 80 процентов от общего количества мирного населения Уманского района, погибшего в период Великой Отечественной войны.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Сергій з Кривалівки 21.09.2012 12:56
Уманчани іще ті гешефтмахери!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100