реклама

реклама

Генеральному директору національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Олександрові Комаренку запропонували очолити управління культури Черкаської облдержадміністрації.

– Так, мені пропонували, але я не зовсім погодився, – сказав у коментарі «Прочерку» директор національного заповідника.

Причиною такої невизначеності є стан здоров’я Олександра Миколайовича, який погіршився останнім часом. Після двотижневого лікування в Черкасах, йому виписали направлення на обстеження до Києва. Зараз він знаходиться в столиці і чекає на висновок лікарів.

– Не кожного дня надходять такі пропозиції від губернатора, – продовжує свою думку Олександр Комаренко. – Я в культурі – вже 30 років, 10 років працював на державній службі, був головою Катеринопільської райдержадміністрації. Тому така робота для мене – не нова, але, звичайно, масштабніша, тому що область є область.

Нагадаємо, що вже 5,5 тижнів управління культури Черкаської облдержадміністрації працює без начальника. 27 серпня голова ОДА Сергій Тулуб звільнив начальника управління Василя Марштупу через «недоречності й проблеми в розвитку культури на Черкащині».

За чутками пропонували очолити управління також директору Черкаського обласного художнього музею Ользі Гладун та екс-меру Канева, а нині генеральному директору канівського Шевченківського національного заповідника Василю Коломійцю. Однак обоє в коментарі «Прочерку» цю інформацію спростували.

– Мені не пропонували, але навіть якби й пропонували, я б не погодилася, – сказала Ольга Дмитрівна. – Я музейний працівник, а робота в управлінні є дуже складною: там потрібно знати апарат, систему роботи. Зараз я на своєму місці. Думаю, що я більше зроблю для культури області, працюючи в музеї.

Не погодився б на таку посаду і Василь Коломієць:

– Мені не пропонували, та якби й так, то я б відмовився. Я за освітою – інженер, працював мером міста. Я більше знаюся на каналізаціях, будівництві, житлово-комунальному господарстві, – пояснив свою позицію Василь Васильович.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Оксана Колісник 04.10.2012 23:12
Цитую Богун:
А навіщо їм міняти тепленьке місце...
Ви, "Богуне" так по-розбійницькому все узагальнили. У публікації наведені імена трьох осіб, яких Ви практично звинуватили в нечесності та розкраданні коштів. Без вагомих підтверджень - це, меншою мірою, непорядно, а за великим рахунком провокує на запровадження відповідальност і ЗМІ за наклеп. Ви, написавши це, по-розбійницькому, а зовсім не по-козацькому ховаєте свої ім'я і підставляєте видання. І хочу Вас спитати, Ви у музеї давно були? Наприклад, діяльність Черкаського художнього, очолюваного кандидатом мистецтвознавст ва Ольгою Гладун, свідчить, що музей не просто "тепле", а "пекельне" місце. Так, посада начальника управління культури, особливо в ситуації, коли тою культурою тільки дірки затикають (як у нас в області вже давно ведеться, на жаль), ще пекельніша.Це найрізноманітні ше за діяльністю і найбідніша в плані ресурсів галузь. І я розумію людей, які зважують свої сили, приймаючи рішення. А Ви б вибачилися...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Богун 04.10.2012 11:19
А навіщо їм міняти тепленьке місце, де необхідно напружуватися всього двічі на рік, а саме на роковини поховання Шевченка та на урочистості з дня його народження, заробітну плату у 16-17 тис.грн. напряму з державного бюджету, можливості отримання відкатних грошей в процесі освоєння державних коштів, виділених на утримання підпорядкованих установ на беспосередню підпорядкованіс ть СБ та його примхам - "не так провели захід" - звільнити, "не так посміхнувся" - звільнити, "не ту сорочку надів" - звільнити, "набридла людина" - звільнити, "барін" любе усілякі гнобіння своїх "холопів"!
От і думу гадають герої наведеної статті чи їм одразу звільнитися чи лягти на лікарняний, а там вибори, можливо щось зміниться і їх не загонять з тепленького місця директорів заповідників до каторги "баріна"! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Оксана Колісник 04.10.2012 00:50
А якщо серйозно, то в області давно треба міняти ставлення до культури. Спадково вона далеко не на перших місцях у списку пріоритетів керівництва ОДА і, відповідно, РДА та місцевого самоврядування - за рідкісними винятками. А тривалі періоди відсутності першого керівника галузі, особливо тоді, коли готуються бюджети на наступний рік - це також суттєва недоречність і джерело подальших проблем в розвитку галузі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Kroton 03.10.2012 17:42
Нехай спробує!
Через кілька місяців,буде рвати волосся за дурість згоди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Ню-ню 03.10.2012 14:31
Цитую Оксана Колісник:
НЄ так знайшлися, чи не знайшлися! "Прочерку", шось ви оце того... тємнітє!

А вони й самі не в курсі :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Оксана Колісник 03.10.2012 13:54
НЄ так знайшлися, чи не знайшлися! "Прочерку", шось ви оце того... тємнітє!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100