реклама

реклама

Роботи на Уманщині по ліквідації наслідків потрапляння ракети в склади боєприпасів, яке сталося ще на початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, досі тривають. За цей час було знешкоджено понад 32 тисячі вибухонебезпечних предметів різного гатунку – від артилерійських снарядів, реактивних систем, до менших боєприпасів.

306261702_452544356910277_7280620455532044587_n

Таку інформацію в студії “ВиЧЕрпно” озвучив начальник ГУ ДСНС України в Черкаській області Андрій Даник.

Вибухонебезпечними предметами територія була “забруднена” в радіусі 40 км.

Усі ці боєприпаси підлягають знешкодженню, наголосив Даник:

“Вони вже отримали інерційний імпульс і можуть бути небезпечними. Ризикувати особовим складом Збройних Сил України за рахунок одного чи двох зекономлених боєприпасів не є раціональним”.

За словами головного рятувальника області, до кінця року вони планують очистити від вибухонебезпечних предметів усі сільськогосподарські угіддя, щоб аграрії могли розпочати посівні роботи.

– Усі інші території ми будемо очищати планово, як це й передбачено нашими заходами. Тому що, крім цього, ми беремо участь у розмінуванні Чернігівщини, Київщини, а зараз наш зведений загін працює на Харківщині. Наші хлопці звідти незабаром будуть повертатися й ми знову відправлятимемо їх на Донеччину, Херсонщину чи Харківщину, – розповів очільник ГУ ДСНС України в Черкаській області.

Також Андрій Даник повідомив, що втрат серед рятувальників Черкащини немає і він сподівається, що така ситуація залишиться до кінці війни.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100