У доволі кумедну ситуацію потрапили осередки Партії регіонів у Черкасах. Із подачі члена Партії регіонів, голови Черкаської обласної ради Валерія Черняка, було подано позов до суду, в результаті розгляду якого Партії регіонів заборонили проводити передвиборчу агітацію, мітинги та зібрання на головній площі Черкас, Соборній, до 26 жовтня. А політичній партії ВО “Батьківщина” - ні. І все через халатність і неузгодженість дій в лавах провладної партії, який призвів до юридичного ляпу, інформує прес-служба Черкаської обласної організації партії "Фронт Змін".


До Черкаського окружного адміністративного суду Черкаська обласна рада звернулася 09 жовтня 2012 року з позовом до місцевих осередків політичних партій (серед яких, до речі,  поряд з іншими була залучена як відповідач і Черкаська обласна та міська організації Партії регіонів). Черкаська обласна рада в особі пана Черняка, члена Партії регіонів, просила суд заборонити будь-які  масові заходів, у тому числі, й заходи політичної агітації на земельній ділянці, наданій у користування КП “Управління по екплутації Будинку Рад і об'єктів комунальної власності” по бул.Шевченка, 185 (фактично — адреса Соборної площі) з 9 жовтня по 31 грудня 2012 року. Причина — проведення на цій площі з 8 по 14 жовтня виставки учнівських робіт “Ми — козацького роду нащадки”, а згодом, з  14 по 26 жовтня виставки-вернісажу художніх робіт гуртківців.

Того ж дня, 10 жовтня, суд за головуванням судді Петра Паламаря, виніс постанову (справа № 2а/2370/3879/2012), якою частково задовольнив позов  і заборонив проведення політичної агітації та масових зібрань громадян м.Черкаси з 11 по 26 жовтня 2012 року всім указаним у позові партійним організаціям, в тому числі й Партії регіонів. Також було заборонено такі дії названому серед відповідачів (відповідач 1) Черкаському обласному виборчому штабу об'єднаної опозиції “Батьківщина”. А це вже нісенітниця, тому що згідно державних реєстрів така організація відсутня. То до кого позивалася Партія регіонів в особі пана Черняка? До неіснуючої організації! А це означає, що політична партія ВО “Батьківщина” та її місцеві осередки в м. Черкаси мають повне законне право  здійснювати та проводити заходи політичної агітації на Соборній площі, тому що до ПП ВО “Батьківщина” Черкаська обласна рада не позивалися.

- Партія регіонів так поквапилися перекрити демократичним силам доступ до Соборного майдану,  що перемудрили самі себе — і в результаті Партії регіонів та її осередкам  у м.Черкаси суд заборонив проводити політичну агітацію, а ПП ВО “Батьківщина”, навпаки, дозволив, - коментує заступник керівника Черкаської обласної організації політичної партії ВО “Батьківщина” Наталія Старікова. - Хочу подякувати судді Черкаського окружного адмінсуду Петрові Паламарю, який не побоявся діючої влади і прийняв законну постанову. За таке рішення суду героєм України має бути він, а не очільник Партії регіонів на Черкащині пан Тулуб. Я звертаюся також до демократичних партій, які підтримують опозицію,  що вони мають право здійснювати агітацію під прапорами  опозиції, оскільки суд це дозволив.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Полишинель 16.10.2012 17:13
Маразм крепчает, ПР дешредирует так, что скоро они разучаться фальсифицироват ь выборы
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100