У Черкасах технології підкупу виборців із часів балотування в нардепи Нестора Шуфрича у 2002-му році значно вдосконалилась і еволюціонували. У цьому переконаний заступник голови Черкаської обласної організації «Комітет виборців України» Юрій Сас.

За його словами, зараз на 195-му і в 200-му окрузі практикуються схеми, коли кандидати наймають агітаторів, які мають загітувати самого себе. Гроші ж людям виплачують, підписавши із ними угоду.

– Заплачені гроші – це привід встановити контакт із виборцями. Коли наші волонтери заїжджають в село, люди кидають сапки і лопати на городах, щоб запитати, чи роздають гроші. Народ уже привчили, як рибок в акваріумі, – обурюється Юрій Сас.

Підбігали з аналогічними запитаннями і до координатора кампанії спостереження Громадської мережі «ОПОРА» в Черкаській області Сергія Варича:

– Я просто йду з чемоданом по вулиці, а до мене підходять люди і запитують: «Ви гроші роздаєте?».

Причина цього, на думку пана Варича, криється у прийнятому Законі «Про вибори народних депутатів України», який не дозволяє «закинути» кандидатові факт існування підкупу і зняти його з виборів.

– Люди, які проголосували за цей закон, самі розв’язали руки для «грошових мішків», – переконаний він.

реклама

Коментарі  

 
-1 #7 Заробітчанин 20.10.2012 19:32
А я агітатор у олігарха із Канівського округу.Сам себе агітую. 100 грн одержав і газетку,але нічого не підписував.Хто б іще мене найняв ? Чи решта кандидатів бідні ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Виборець 20.10.2012 19:24
Колись стане український народ господарем власної країни,а поки що залишається підкормленим електоратом поряд із підкупленими чиновниками.І правлять нами нувориші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Це так 20.10.2012 13:32
Цитую Рефлекс:
А експерти нагадують собак Павлова, тільки у них слюна виділяється тоді, коли на електронні картки приходять рахунки.


На ділі вони більше гієн африканських нагадують, на всю савану скавчать, а ласують тількі після хижацького столу.
Природі і такі потрібні, але без розпотякувань про досконалість та знання істини в останній інстанції
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Оксана Колісник 20.10.2012 11:11
"Комуністе", скільки Ви особисто "підкупів" набрали? Можете нам таку собі деклараційку тут кинути. Чисто з науково-дослідницькою метою. сеодно ж ніхто Вас тут не бачить. А податковій буде ліньки Вас шукати.................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Рефлекс 20.10.2012 10:06
А експерти нагадують собак Павлова, тільки у них слюна виділяється тоді, коли на електронні картки приходять рахунки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Це так 20.10.2012 09:35
У кожного своя ціна, пересічного виборця це б то намагаються купити за 50-100 грн.
"Есперти" за свій такий самісенько "одинокий" голос роками отримує заплатню із забугорної кишені, та ще й лицемірить про непідкупність, чесність, правильні акценти.
Тим самим бабусям, перед якими ви ходете з чемоданами по селу, можете про свою честність потячити.
А їх запитаняя: «Ви гроші роздаєте?» , свідчить про те що в української бабусі на селі з гумором краще ніж в "експертів" КВУ.

Панове, зрозумійте одне, всі суб*єкти виборчого поцесу працюють мотивовано, а на простому виборцю цей ланцюг хочемо лицемірно обірвати, а він не рветься, ним щільно оперезані всі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Комуніст 19.10.2012 21:08
Не треба так зневажати людей! Просто ми вже навчилися і так званий підкуп брати і голосувати за кого самі вважаємо за потрібне. Однак ніхто не зможе того переваірити. Тим паче, що всі ті "підкупи" - вони з грошей, які так чи інакше вкрали у нас і наших батьків. Тобто вони - наші. А думка різних самозванних "Чесно"ків досить тривіальна - народ ніщо, народ - бидло. Ось пан(барин) приїде(читай - виберуть), він лад наведе. Ну не вірю я в безпорадність і немічність мільйонів і у богообраність десятків-сотень самих нахабних!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100