реклама

реклама

На Черкащині готові й надалі приймати переселенців. Пані Ольга показує нового улюбленця родини – чорного котика. З чоловіком Артемом вони евакуювалися з Донеччини. Тепер мешкають у тимчасовому прихистку, але безпритульного вусаня лишити на вулиці не змогли. Це вже другий кіт у сім'ї. Першого вивезли з-під обстрілів удома, пише 5.ua

"Ось недавно був приліт в школу, недалеко від нас, знаєте, якось живемо, отут приліт, отут приліт, вирішили третього не ждати, два рази Бог відвів", – каже переселенка з Донецької області Ольга Білик.

264785

Родина мешкала на лінії вогню майже рік – не хотіли лишати дім, допоки працювали. Ольга бідкається, на новому місці роботу знайти важко.

"Ну що ж сидіти, скільки, я ходила навіть машини мити воєнним, щоб заробити на харчування, купити взуття собі тепле. Я знову лишилася без роботи, у чоловіка тоді якісь підробітки, а тоді все, роботи нема, люди повиїжджали", – розповідає Ольга.

Родина нині оселилася на Черкащині, куди їх привіз евакуаційний потяг. Для переселенців в області підготували тимчасове житло. Видають гуманітарну допомогу та кошти на перші потреби. Так евакуювали на Черкащину вже 350 людей.

Прихистки зорганізували в усіх громадах області, під житло для гостей переобладнали здебільшого соціальні заклади – школи та садки. Ганна Добриніна з двома дітьми теж із Донеччини. Виїхала заради безпеки та спокою малечі.

"Відношення людей дуже гарне, все це обман, що кажуть, що до переселенців погано ставляться, гарно ставилися, все є. І лікарі приходили, дитя захворіло, прийшов лікар, все по лікуванню підказав", – переконує переселенка Ганна Добриніна.

Загалом на Черкащині зареєструвалися близько 150 тисяч переселенців, і їх кількість збільшується щодня. Чиновники запевняють, у прихистку не відмовляють нікому.

"Ми пророблюємо велику роботу для підготовки непридатних приміщень, щоб можливо розміщувати. По всіх громадам проводиться робота, щоб робити такі місця, виділяються гроші, намагаємося шукати такі місця, в тому числі з бомбосховищами, з усіма зручностями, тут велику роль грає допомога і міжнародних організацій", – зазначив голова Черкаської ОДА Ігор Табурець.

На Черкащині готові й надалі приймати переселенців, нині є тимчасове житло ще для 5 тисяч людей.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100