реклама

реклама

Підтримка тероборони, цивільний захист, формування матеріального резерву, підтримка медичних та соціальних закладів і їх робота в кризових енергетичних умовах, – на цих та інших аспектах життєдіяльності області зосереджували свою увагу депутати Черкаської облради від фракції «Європейська солідарність». Сьогодні депутати відзвітували за свою роботу на чолі з головою фракції Віталієм Ковалем.

– Фракція працює відповідно до тих програмних норм, з якими йшли на вибори, та відповідно до тих реалій, що виникли внаслідок загострення вже 9-річної війни. Так, нами було ініційоване фінансове забезпечення обласної програми тероборони. Також зосередилися на підтримці та функціонуванні системи цивільного захисту. Це, зокрема, оновлення системи оповіщення. Мова і про створення необхідного матеріально-технічного резерву для ліквідації чи попередження наслідків надзвичайних ситуацій. Дбали за продовження дій програми по наданню шефської допомоги для частин ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби. Зокрема, ми розширили цю програму, додавши ті військові організації, які або формувалися, або отримали місце постійної дислокації на Черкащині, – зазначив Віталій Коваль.

336801023_877537756867341_4168142051091052111_n

Окремо Віталій Коваль сказав і про соціально-гуманітарну сферу. Перелічував допомогу, пов’язану з генераторами, системою глобального супутникового інтернету Starlink, з заміною котелень, забезпеченням закладів автомобілями швидкої допомоги, з фінансовою допомогою закладам, що дозволило працевлаштувати 130 ВПО в медзакладах.

Про реконструкцію приміщень та придбання спеціалізованого обладнання для медичних закладів говорив депутат Черкаської облради Олександр Радуцький. Зокрема, нагадав, що депутати оглядали будівництво в обласному онкодиспансері. Кошти на облаштування там лінійного прискорювача виділені. Обладнання допоможе людям краще боротися з захворюваннями. Йдеться і про покращення кардіоцентру і про шляхи розміщення Швидкої допомоги на новому місці.

– Я працюю в бюджетній комісії, яка дозволяє фінансувати ті пріоритети, які вносить обласна адміністрація і обласна рада. Ми маємо злагоджену роботу. Кошти спрямовують на необхідні ініціативи і проекти, – каже Олександр Радуцький.

Окремо акцент на волонтерстві зробила депутат Оксана Циганок, яка вже 9 років очолює Центр допомоги армії. Вона зазначає, що мріє про мирне життя, яке можливе після перемоги.

– Пригадую останню поїздку під Святогірськ, де було багато знищених сіл. Практично кожна будівля зруйнована. Це дуже болісно бачити. Навіть корм для тварин, насипаний волонтерами, лежить і його ніхто не їсть, бо і тварин там немає, – зазначає Оксана Циганок. – Тож ми працюємо, долучаємося до допомоги військовим. Я вдячна кожному українцю, черкащанину, що долучається до волонтерства. Пишаюся, що лідер нашої партії є найпотужнішим волонтером в країні. Рік був важким, але віримо в краще. Змінилися потреби в захисників. Раніше були потрібні продукти харчування ,якісь господарські речі. А на сьогодні найбільш актуальні дрони. Бо це очі, що дають можливість побачити сили противника. І сьогодні вже є українці, що самі роблять дрони. Працюємо теж в цьому напрямку, – сказала Оксана Циганок.

Про діяльність депутата говорив і Роман Сущенко. Закцентував увагу на обороноздатності країни і на допомозі ВПО. Нагадаємо, роман Сущенко делегований фракцією в керівництво обласної ради. Він є першим заступником голови Черкаської облради.

Зокрема, депутат, згадав за три закордонні поїздки за власний кошт. Адже крім виконання службових обов’язків, він намагався використати знайомства та контакти за кордоном для допомоги області. Відвідав Польщу, Францію, Німеччину, налагодив роботу з фондами.

337686806_162422506687021_8801676901675593452_n

– Сам особисто подав вісім звернень до президента, до ВРУ, уряду, конституційного суду. Взяв безпосередню участь в придбанні автомобілів для потреб ЗСУ та сил ТРО тощо, у придбанні спеціального обладнання, у постачанні продуктів для ВПО. Ми збирали книги для бібліотек деокупованих територій, в кооперації вдалося направити з Франції ліки для дітей та дорослих. Черкащина приймала переселенців, всі допомагали, підтримували людей, – сказав Роман Сущенко.

Також посадовець додав, що за ініціативою голови облради нещодавно вдалося розробити, провести конкурс і затвердити обласну відзнаку - нагрудний знак  “Доблесть Черкащини”. Його отримуватимуть військовослужбовці, правоохоронці, надзвичайники, волонтери та всі ті, хто ризикуючи життям докладає зусиль задля перемоги України.

Насамкінець Віталій Коваль зауважив, що депутати фракції також підготували звернення до Кабміну, ВРУ щодо визначення оборонних і соціальних пріоритетів на 2023 рік. Окрім того підготували проект звернення до центральних органів влади щодо діяльності підрозділів РПЦ в Україні.

– І відрадно, що на 90% це звернення складається з тез, запропонованих депутатами від ЄС, – наголосив Віталій Коваль.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 Одобрямс 22.03.2023 19:24
Пора вже малювать ікони і причисляти до святих мучеників. Беріть приклад.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 СОЛДАТ 22.03.2023 18:29
Збіговисько казкарів - порохоботів :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100