Фото довготермінового спостерігача КВУ Якова Прогнімака з окружної виборчої комісії № 197

Фото довготермінового спостерігача КВУ Якова Прогнімака з окружної виборчої комісії № 197

Станом на 11.00 окружна виборча комісія № 197, яка знаходиться в місті Каневі, прийняла тільки 75 протоколів виборчих дільниць, тоді як в окрузі – 146 дільниць.

У залі очікування комплексу «Авторіка», де здійснюється прийом протоколів, зараз знаходиться мінімум сто осіб.

Довготерміновий спостерігач Комітету виборців України Яків Прогнімак припускає: якщо окружна комісія працюватиме в такому ж повільному темпі, робота затягнеться ще на 8-10 годин.

Таку затримку в роботі ОВК Яків Іванович пояснює низькою кваліфікацією членів дільничних комісій:

– Там працюють люди з села, які не розуміють, що потрібно в протоколі ставити «0» (нуль), а не «–» (прочерк), – говорить спостерігач. – У членів ОВК також низька кваліфікація, тому що протягом кількох годин вночі не могли дійти згоди: чи приймати по одному протоколу, дані якого відразу фіксувати в комп’ютері, чи прийняти спочатку всі протоколи, а вже тоді вносити дані. Проконсультувавшись по телефону з ЦВК, як діяти далі, почали нарешті працювати за першим принципом.

Зараз на окрузі, за попередніми результатами, кандидат від Об’єднаної опозиції Леонід Даценко перемагає самовисуванця Богдана Губського. Серед партій лідирує Об’єднана опозиція, за нею йде «Свобода». Замикає трійку лідерів «УДАР» Віталія Кличка. Партія регіонів утримується на четвертій позиції.

Варто зазначити, що на окрузі №197 зафіксували порушення Закону України «Про вибори народних депутатів». Так, секретар Канівської міськради Олег Калніболоцький, який є суб’єктом виборчого процесу, мав намір стежити за виборчим процесом як офіційний спостерігач міжнародної громадської організації «Берегиня світу». Учора о 12.00 ЦВК скасувала його реєстрацію. Тепер про цей факт повідомлять прокуратуру та міську раду, які мають розглянути поведінку Олега Анатолійовича та вжити заходи, передбачені законодавством.

– Незважаючи на відсторонення Олега Калніболоцького від виборчого процесу, я знаю, що вночі він їздив дільницями, але все ж до приміщень не заходив, – зазначив довготерміновий спостерігач КВУ.

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 Черкасець 29.10.2012 14:30
Чудово! Настають кращі часи, з чим і вітаю вас, земляки. Переможемо нахабну ********, будьте спокійні. Усіх вітаю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100