реклама

реклама

Період цвітіння амброзії розпочався у Черкасах. Від жителів міста до міської влади надходять численні прохання щодо необхідності знищення цієї шкідливої рослини. У місті проводяться комплексні заходи по боротьбі із цим алергенним бур’яном. Косіння визначених вулиць міста здійснюється 1 раз на місяць на загальній площі 100 га.

Крім того, КП «Екологія» оголошено торги на закупівлю послуг по боротьбі з карантинними бур’янами на загальній площі 92 га. Після проведення конкурсних торгів розпочнуться заходи на безгосподарських земельних ділянках та територіях комунальних підприємств (зокрема колишній військовий полігон). Ці ділянки планується обробити спеціальним гербіцидом, розповів директор КП «Екологія» Юрій Єфремов.

image

«Під час вибору засобу для знищення цього бур’яну ми враховували той фактор, що роботи треба буде проводити на території міста. Саме тому зупинили свій вибір на біогербіциді вибіркової дії. Препарат має бути на основі природного матеріалу, повинен не містити пестицидів і агрохімікатів та не здійснювати негативного впливу на навколишнє середовище, в тому числі на фауну, людину і бджіл, не утворювати токсичних сполук у повітряному середовищі і стічних водах. Крім того, він має покращувати та відновлювати ґрунт, бути екологічним засобом для боротьби з амброзією полинолистою та іншими дводольними бур'янами», – зазначає Юрій Єфремов.

Після проведення тендеру підрядною організацією буде проведена обробка гербіцидом. Перша процедура обприскування може бути проведена вже через кілька тижнів. Після обробки рослини, на які потрапив розчин у необхідній кількості, повинні в’янути та гинути. Проведення оприскування під час цвітіння амброзії повинно призводити до стерильності пилку, що в свою чергу зменшує його алергенність.

Довідково. Амброзія полинолиста належить до небезпечних рослин-алергенів. Пилок рослин є основною причиною виникнення полінозів у людей, схильних до алергії. Значної шкоди здоров’ю людини рослина завдає в період цвітіння. Пилок амброзії є причиною виникнення багатьох алергічних захворювань. У період цвітіння амброзії від цього захворювання страждає величезна кількість населення. Про це пише прес-служба міськради

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Алекс 17.08.2023 06:54
Гербіцид?це гірше чим трава!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 1 16.08.2023 17:15
А зачем КП??Чтобы проводить тендерам бюджет дерибанить.Одни шулера окружили мера.Уже у него нем сила этим бороться. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100