реклама Делікат

Погром у приміщенні 197-ї ОВК у Каневі свідчить про те, що фальсифікатори виборів злякались покарання і вирішили замести сліди свого злочину. Про це заявив народний депутат України Андрій Шевченко, який з групою інших депутатів-опозиціонерів протягом десяти днів після дня виборів контролював підрахунок голосів на зазначеній проблемній дільниці, інформує сайт «Батьківщини».

Шевченко вважає символічним, що приміщення архіву з виборчими бюлетенями було розгромлене саме вночі після рішення позачергової сесії Канівської міської ради про звернення до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факти фальсифікацій виборів та покарати винних.

– Фальсифікатори добре розуміють, що рано чи пізно за виборчі злочини доведеться нести відповідальність. Однак безкарність породила новий злочин, оскільки ні міліція, ні прокуратура так і не відреагувала на систематичні порушення закону під час вибрів у Каневі, – зазначив Шевченко.

Він нагадав, що народні депутати, які протягом багатьох діб на 197-й ОВК контролювали підрахунок голосів, ловили за руки фальсифікаторів дільничних протоколів, людей, які вводили неправдиві цифри у комп’ютер, фіксували факти зникнення бюлетенів з дільниці: «про це все ми неодноразово повідомляли і в міліцію, і в прокуратуру і у нас є цілий пакет відмов».

За словами Шевченка, ситуація на 197-й ОВК яскраво демонструє: якщо фальсифікаторів не буде покарано, якщо не буде дано жорсткої відповіді тим, хто намагається вкрасти голоси людей, то це породжуватиме нові й нові злочини.

Депутат також заявив, що за ситуацію, яка сталася у Каневі повністю несе відповідальність влада, яка мала забезпечити збереження бюлетенів, а, натомість дозволила фальсифікаторам замести сліди злочину. Також, за словами Шевченка, це яскраво демонструє, що влада не готова гарантувати чесних виборів.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100