реклама

реклама

Міський голова Сергій Одарич хоче, щоб в Черкасах побудували 2-3 приватні і один багатоповерховий «пасивний» будинок за проектом українського архітектора Тетяни Ернст. Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції.

Така ідея в Сергія Олеговича з’явилася після того, як він вчора в Києві побував у такому будинку, який пані Тетяна побудувала 5 років тому.

Основною перевагою «пасивного» будинку є те, що за рік він «споживає» лише 15 кіловат-годин електроенергії на квадратний метр, тоді як панельні будинки – 350-400 кіловат-годин, а цегляні – 200 кіловат-годин.

– Там дуже продумана архітектура. Цей будинок – суцільний термос. Теплоізоляція, товщиною 24 см із спіненого скла, усі вікна виходять на південь, – перераховує переваги міський голова. – Минулої зими, коли тільки один день була нульова температура, у будинку 68 днів не вмикався підігрів. Енергії сонця вистачало для підігріву будинку і навіть води.

Будівництво «пасивного» будинка коштує на 5-10% дорожче від звичайного, але, за словами Сергія Одарича, ця різниця окуповується за сезон-півтора.

– Будівництво «пасивного» будинку «під ключ», житловою площею 120 кв. м, разом із всією вмонтованою технікою коштує 89 тис. доларів. Тому будівництво такого будинку є навіть дешевшим, ніж придбання квартири з подальшим ремонтом, – вважає Сергій Олегович.

Для пропаганди будівництва такого типу будинків міський голова на вранішній нараді порадив «Черкасиінвестбуду» збудувати такі приватні будинки в мікрорайоні «Яблуневий», а багатоповерховий – у районі мотодрому.

Довідка

«Пасивний» будинок – це енергоефективний будівельний стандарт, який створює комфортні умови проживання, одночасно є економічним і надає мінімальний негативний вплив на навколишнє середовище. Це будинок, у якому можливо досягти комфортного мікроклімату (ISO 7730), як у зимовий період без окремої системи опалення (або використовуючи малопотужну компактну систему опалення), так і в літній період без системи кондиціонування.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Johnny 04.12.2012 00:54
Удивлен. Олегович держит нос по ветру. Татьяна действительно добилась таких результатов на примере своего дома. Если я не ошибаюсь у нее еще есть в доме бассейн, где вода подогревается с применением "теплонасоса". Отопление в год составляет около 2,5 тыс грн. по электроэнергии. Газа нет. Мечта а не дом. Угроза для олигархов. Таких бы результатов в расходе на автомобиль. И наступит полный коммунизм.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Новый Гость 03.12.2012 14:31
Эти проекты если ему безграмотному неизвестно
В мире уже давно люди строят,но только своими руками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Новый Гость 03.12.2012 14:29
Цитую Черкассы:
Нравится мне наш Олегович. Не,правда.Фантазеры, романтики и мечтатели не способны видеть лужи на тротуарах, в одну из которых я только-что нырнул...

Ну, дайте пацану кирку и лопату, соскучился о работе.
Поэтому он так редко в мэрии сидит, все больше в командировках.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Черкассы 03.12.2012 13:30
Нравится мне наш Олегович. Не,правда.Фантазеры, романтики и мечтатели не способны видеть лужи на тротуарах, в одну из которых я только-что нырнул...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 очі бачуть 03.12.2012 12:30
він уже настроїв....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100