реклама

реклама Делікат

реклама

Черкаський інженер Андрій Рубан створив пристрій, який покращує якість і зменшує витрати пального. Його технологію вже декілька років активно використовують зарубіжні компанії – з Росії, Казахстану, Туреччини, Бельгії, Йорданії та Гвінеї, йдеться в сюжеті «Вікка-новини».

За допомогою створеного ним залізного циліндра, завдовжки сантиметрів 30 та вагою 6 кілограмів, підприємства економлять на паливі десятки, а то й сотні тисяч доларів на рік. Апарат покращує якість мазуту – той горить краще, і шкідливих викидів від нього менше.

– Я спробував синтезувати пристрій, який дозволяє працювати довго і надійно. Можна було б і кращі ефекти отримати, але на багатьох об'єктах, де стоять наші пристрої, вони працюють десь 2 роки, десь 3 роки, десь 4-ий рік, – говорить винахідник Андрій Рубан.

Пристрої такого класу використовували ще в 30-их роках минулого століття в німецькій авіації. У сучасній же Україні якість палива особливо нікого не цікавить, констатує інженер. Тому основний ринок збуту таких апаратів – країни Європи, Азії та Африки.

Андрій Рубан каже: технікою цікавився з дитинства. Любив читати книги й збирати конструктор. Основною причиною свого успіху вважає гідну освіту.

– Я народився в країні, в якій слово «інженер» завжди вимовлялося з повагою, – пояснює винахідник.

Інженерна технологія Андрія Рубана має безліч нагород. Одна з найбільших – диплом Всеукраїнського конкурсу проектів із енергозбереження та енергоефективності-2009 у номінації «Кращий реалізований проект».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Віктор 06.12.2012 18:25
Цитую choe:
побільше б таких сюжетів і таких новин

АБСОЛЮТНО ПОГОДЖУЮСЬ!!!!! !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 choe 06.12.2012 12:21
побільше б таких сюжетів і таких новин
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100