реклама

реклама

У Черкаському районі зареєстровано другий в поточному році випадок захворювання на ботулізм.

437684536_395743293269254_6743230604066069361_n

Про це інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Захворів 40-річний житель села Будище після вживання в’яленої риби – тарань з ікрою, виготовленої в домашніх умовах, якою його пригостив знайомий.

Симптоми отруєння у хворого з’явилися вже наступного дня: багаторазова блювота, загальна слабкість, порушення зору, сильний оперізуючий біль в епігастрії та підребер’ї, сухість у роті, запаморочення, відчуття важкості за грудиною.

За медичною допомогою чоловік звернувся лише на третій день після виникнення симптомів захворювання. Швидкою медичною допомогою 12 квітня потерпілого шпиталізували до комунального некомерційного підприємства «Черкаська міська інфекційна лікарня» Черкаської міської ради у стані середньої важкості з діагнозом «Ботулізм». Того ж дня чоловіку введено протиботулінічний гептавалентний антитоксин.

Наразі чоловік перебуває у лікарні у стані середньої важкості, отримує лікування згідно з клінічним протоколом.

Мікробіологічною лабораторією обласного центру контролю та профілактики хвороб проводиться дослідження крові хворого на ботулотоксин.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100