реклама Делікат

реклама

Нове муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) показує високу зацікавленість у тому, як місцеві посадовці будуть займатись відбудовою країни після закінчення війни, низький рівень корупції на місцевому рівні та продовження стійкої підтримки членства в ЄС та НАТО.

«Це опитування демонструє, що місцеві органи влади та мери реагують на потреби своїх громадян в умовах надзвичайної воєнної ситуації. Мери та інші місцеві посадовці відіграватимуть важливу роль у побудові майбутнього України», – сказав Стівен Нікс, директор IRI у Євразії.

Українці вважають, що у процесі післявоєнної відбудови рішення повинні приймати мери та міські ради. Опитування у всіх містах показало, що громадяни зацікавлені в інформації щодо того, скільки коштів отримала місцева влада на реконструкцію та як вони були використані, зокрема рівень зацікавленості коливається від 76% до 56%.

6433

Хоча корупція залишається проблемним питанням для українців, переважна більшість громадян у всіх областях (79%-93%) заявили, що не стикалися з корупцією при отриманні послуг у місті.

«Різке зниження кількості тих, хто стикався з корупцією на місцевому рівні, є важливим результатом для України. Це свідчить про роботу, яку провели місцеві органи влади, щоб побороти корупцію та зосередитись на потребах своїх виборців», – сказав Нікс.

Як і в попередньому муніципальному опитуванні IRI, українці продовжують прагнути вступу до ЄС і НАТО. Підтримка членства в ЄС коливається від 91% до 72% серед мешканців міст, які не знаходяться на передовій війни. Підтримка членства в НАТО коливається від 87% до 64% серед тієї ж групи.

«Українці вважають, що тісніші зв’язки з ЄС і НАТО відповідають їхнім інтересам, як показало наше опитування», – сказав Нікс.

6433

Методологія

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 місті України (Київ та усі обласні центри, де безпекова ситуація дозволяла провести дослідження) з 13 квітня по 14 травня 2024 року за допомогою face-to-face інтерв'ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 16,800 громадян віком від 18 років і старше. Отримані дані у кожному місті були зважені по статі та віку з використанням національних статистичних даних (станом на 1 січня 2022). Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 49%. Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

реклама

Коментарі  

 
+8 #2 Муля 05.06.2024 17:10
Рівень корупції стосується не послуг, які надають ради, а раціональністю використання коштів... то тут українські чинуши попереду всієї планети. Крадуть, як дихають... :-| :cry: :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Та не на якому! 05.06.2024 13:03
А в якому місці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100