реклама Делікат

В області зареєстровано шостий із початку року випадок захворювання на ботулізм. 

441879940_428886769954906_98534936433700733_n

Отруєння зафіксували у 34-річної жительки села Лукашівка Золотоніського району. Про це інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Жінка захворіла після вживання риби в’ялено-копченої (лящ) з ікрою, виготовленої в домашніх умовах. Рибу вона придбала на стихійному ринку поблизу автотраси Золотоноша-Черкаси.

Симптоми отруєння у хворої з’явилися вже наступного дня: багаторазова блювота, загальна слабкість, біль у животі, порушення зору («сітка» перед очима, двоїння предметів), сухість у роті, порушення ковтання.

4 червня бригада екстреної медичної допомоги госпіталізувала пацієнтку до КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня». Згодом її доправили до Черкаської міської інфекційної лікарні у стані середньої важкості з діагнозом ботулізм. Того ж дня їй введено протиботулінічний гептавалентний антитоксин.

Наразі жінка перебуває у лікарні, отримує лікування згідно з клінічним протоколом.

Мікробіологічною лабораторією Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб проводиться дослідження крові хворої на ботулотоксин.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100