реклама Делікат

20 грудня у Черкасах відбувся вечір пам’яті нашого земляка В’ячеслава Чорновола на честь 75-річчя з дня його народження. Аби згадати та вшанувати відомого публіціста, літературного критика та політичного діяча, до Академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка завітали представники обласної влади – заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко та заступник голови обласної ради Василь Касян, його численні прихильники, друзі й соратники.

А розпочався вечір показом документальних кадрів, присвячених постаті В’ячеслава Максимовича, та розповідями тих, хто особисто знав Чорновола чи досліджував його життєвий і творчий шлях. Своїми думками поділилися художній керівник театру Сергій Проскурня, директор музею-садиби В’ячеслава Чорновола, що у с. Вільховець на Звенигородщині, Василь Стрижиус та молодий вчений-дослідник Василь Деревінський. Усі вони відзначали унікальність і багатогранність особистості В’ячеслава Максимовича, називаючи його «вартовим української державності».

Опісля учасники пам’ятних заходів переглянули концертну програму, присвячену постаті Чорновола, у виконанні артистів театру. У ній, зокрема, були представлені пісенні номери, декламувалися вірші тощо.

Крім того, у фойє до уваги присутніх було оформлено тематичну виставку книг.

Загалом, слід відзначити, що на Черкащині розгорнуто цілу програму різноманітних заходів із вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола. Зокрема, тематичні виставки діють в Обласному краєзнавчому музеї («Герой України В. Чорновіл»), обласних та місцевих бібліотечних закладах, школах. Також тема життя і творчості висвітлюється в засобах масової інформації.

Читайте також: У Черкасах з’явилася вулиця Чорновола

Варто додати, що масові заходи з відзначення 75-ої річниці з дня народження нашого відомого земляка, будуть тривати впродовж 20-24 грудня й на Звенигородщині. Зокрема, заплановано проведення екскурсійних програм у Звенигородському районному краєзнавчому музеї; дні відкритих дверей у Вільховецькому музеї-садибі тощо.

Окремо потрібно зауважити, що на XIII сесії обласної ради, що відбулась 17 лютого 2012 року, було прийнято рішення про відзначення 75-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола, яким, зокрема, затверджено й склад відповідної обласної комісії. Її співголовами стали Тетяна Прітченко та Василь Касян. Ініціативою комісії, яку було подано на розгляд Черкаської міської ради, стало перейменування вулиці Енгельса на вулицю Чорновола у м. Черкаси. Як позитив, слід нагадати, що на сесії міської ради, яка відбулась 13 грудня цього року, депутати проголосували за відповідне рішення. Тож незабаром обласний центр матиме вулицю, названу іменем В’ячеслава Максимовича Чорновола.

Про це інформують у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100