Завтра в порядку денному сесії Тальнівської районної ради – розгляд питання про закриття музею історії хліборобства. Причина такого рішення – відсутність фінансування закладу. Про це «Прочерку» повідомив директор музею Вадим Мицик.

– За рік на наш заклад з бюджету виділялося (разом із виплатами заробітної плати, витратами на енергоносії тощо) 230 тисяч гривень. Тепер грошей для музею залишилося лише на два місяці наступного року, – пояснює ситуацію Вадим Мицик.

Штат працівників закладу невеликий – директор, старший науковий співробітник, двоє доглядачів та три сторожі.

Музей історії хліборобства Вадим Мицик заснував 6 листопада 1986. З того часу він є його незмінним директором.

Цінність закладу полягає в тому, що в музеї зберігаються одні з найкращих досліджень у Європі пам’яток Трипільської культури, оскільки в Тальнівському районі знаходилося 7 міст Трипілля.

– Серед експонатів маємо і зерно того часу, і хліборобський інвентар. І взагалі, у кожному з 12 залів музею ми представляємо хліб як витвір мистецтва. Дуже боляче, що в райраді ставляться до експонатів, як до мотлоху, – бідкається Вадим Федорович.

За словами директора музею, депутати мають намір зберегти установу як одиницю, а працівників – звільнити.

– Відтак деяким робітникам доведеться піти на пенсію, а деяким – стати на облік до центру зайнятості, – робить висновок Вадим Мицик.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100