У Кам’янці в музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського відбувся вечір пам’яті Григорія Білоуса. Під час заходу прозвучали спогади друзів видатного письменника – В. Бабка та М. Борисенка. у виконанні учнів Кам’янського еколого-економічного ліцею «Камелія» поетично-музичну композицію, до якої увійшли поезії Григорія Білоуса.

Всі присутні мали змогу послухати пісні на слова видатного діяча «Синій день» та «Ночували трепети під твоїми віями» у виконанні завідувача літературно-меморіального музею О.С. Пушкіна та П.І. Чайковського, композитора Таміли Чупак. Про це інформують у секторі з питань внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю Кам’янської райдержадміністрації.

Довідково:

Григорій Павлович Білоус 8 років (з 1971 по 1979 рр.) прожив у Кам’янці. Тут він знайшов особисте щастя, тут народилися його діти.

Окрім того, кам’янський період творчості виявився надзвичайно плідним. Так, тут він написав книгу прози «Рудоман», поему «Вогонь у камені», присвячену Григорію Сковороді, та кілька десятків віршів.

Григорій Павлович зв’язків із Кам’янкою не поривав до останніх днів свого життя. Приїздив на запрошення друзів та Кам’янського державного історико-культурного заповідника. Любив виступати перед кам’янчанами у невеликому затишному залі музею О.С. Пушкіна та П.І. Чайковського.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100