реклама Делікат

В Умані готуються прийняти близько 40 тисяч паломників. 

Відтак у хасидському кварталі організують 14 блокпостів та встановлять майже 200 додаткових дорожніх знаків. Також просять реконструювати могилу духовного лідера хасидів — цадика Нахмана, повідомляє Суспільне.

Нарада в Умані, 10 вересня 2024 року. Суспільне Черкаси


Паломників орієнтують на те, що в Україні війна і їхати сюди небезпечно, розповів керівник ОВА Ігор Табурець.

"Попри це, паломництво буде в будь-якому випадку. У 2023 році їх було понад 35 тисяч. Ми маємо бути готовими про те, що удари росіян можуть відбутися в будь-який момент. Навіть сьогодні вночі Умань потрапила під атаку «шахедів». Це дрони, призначені для знищення будівель  і людей. Приїзд такої кількості паломників вимагає підвищеної уваги", — зазначив Табурець.

У 2024 році юдейський новий рік — Рош га-Шана святкуватимуть з 2 по 4 жовтня. Утім, паломників очікують вже у вересні, розповіла Ірина Плетньова.

"У районі паломництва хасидів працюватимуть чотири сміттєвози та техніка для прибирання доріг. Буде облаштовано 14 блокпостів, встановлено 189 додаткових дорожніх знаків та інші заходи, аби було безпечно та комфортно перебувати там, як і жителям громади, так і паломникам", — розповіла пані мерка.

Також, за словами посадовиці, вирішується питання щодо облаштування укриттів та встановлення металодетекторів. 

Не менш важливим, зі слів Ірини Плетньової, є і сплата податків і туристичного збору юридичними і фізичними особами, які займаються прийомом хасидів.

Нарада в Умані, 10 вересня 2024 року. Суспільне Черкаси


Також, за словами першого заступника міської голови Умані Олега Ганіча, зʼясувалося, що могила духовного лідера хасидів потребує ремонту та реконструкції:

"Ми ніколи це питання не підіймали, але в цьому році якраз дослідили могилу цадика Нахмана і з'ясували, що вона потребує реконструкції. Я думаю, що фонд Рабі Нахмана має активно попрацювати, щоб зробити реконструкцію, бо там одночасно перебуває понад 30 тисяч людей. Ми до цієї могили не маємо відношення, але це потрібно зробити".

Також він подякував Фонду, що він допомагає у туристичному зборі.

Нагадаємо, що у хасидському кварталі на території синагоги зводять безоплатний туалет, кафе та мікву — водний резервуар для обмивання з метою очищення від ритуальної нечистоти.

"Це все буде доступно безоплатно, бо є велика проблема з туалетом під час святкувань. Як мені відомо, у нас на синагозі єдиний безплатний туалет на вулиці Туристів. Також тут буде можливість для небагатих євреїв зробити собі чай, каву та поїсти. На території синагоги буде також кухня для всіх охочих поїсти", — розповіла піар-директорка Міжнародного доброчинного фонду імені Рабі Нахмана Анастасія Баришнікова.

За її словами, роботи ведуться за донати від євреїв з усього світу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100