реклама Делікат

Цього року міська влада Черкас планує витратити близько 10 мільйонів гривень бюджету розвитку на ремонт тротуарів. Про це на сьогоднішній прес-конференції розповів міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Більшість міст, на жаль, останнім часом розвивалися у напрямку пріоритету автомобілів. Практика показала, що це згубний напрямок. Він ні до чого хорошого не призводить, – каже Сергій Одарич.

Такі висновки він зробив після прочитання лекції Енріке Пеньялоси «Філософія розвитку міст», яку рекомендує у соціальній мережі «Фейсбук» прочитати усім. Ключовим, на переконання автора статті, є життєвий простір пішохода, а не водія.


– Пеньялоси вважає, що треба навпаки зменшувати кількість доріг, стоянок, парковок… І тільки таким чином можна зберегти життєвий простір для людей. Це те, що я вже кілька років кажу, але черкащани мене не чують. І тепер замість того, щоб гралися діти у дворах, там стоять автомобілі… – розповідає Сергій Олегович.

Саме тому у мерії ухвалили рішення облаштовувати тротуари. Мер пообіцяв, що поремонтують тротуари не лише на центральних вулицях, а у віддалених спальних мікрорайонах міста. Впродовж двох тижнів він пообіцяв надати перелік тротуарів, які відремонтують цього року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100