реклама Делікат

Екс-кандидатка у нардепи, почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська прогнозує, що представники місії МВФ, яка завітає цього тижня в Україну, познайомляться з новим урядом, вислухають усі ініціативи, але грошей так і не дадуть. Про це Валентина Жуковська написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

– Дві важливі новини для українського ринку: перше - кабмін готує радикальні заходи для наповнення бюджету, друге - до нас знову їде ревізор – цього тижня в Україну прибуває місія МВФ. Сьогодні Украіні потрібні гроші і час. Час - для проведення реформ і гроші, щоб підтримати економіку в час реформ. З одного боку, МВФ бажаний гість, бо в нього є гроші. Але, з іншого боку, дуже вимогливий, – запевняє Валентина Жуковська.

Вона зазначає, що сама неодноразово брала участь у зустрічах з місією МВФ в 2009-2010 роках. І це, мовляв, завжди були непрості переговори.

– Конкретність вимог, наполегливість та послідовність у своїй позиції – головні риси учасників переговорів зі сторони МВФ. Факти та цифри їх завжди цікавлять більше ніж плани та наміри. Я пам’ятаю скільки часу нам доводилось витрачати, щоб підготуватись до зустрічей, скільки аргументів доводилось готувати заздалегідь. Адже важливо було, щоб в остаточному варіанті меморандуму між Україною та МВФ були такі формулювання, які б влаштовували обидві сторони, – розповідає про «тонкощі» співпраці з фінансистами Жуковська. – Мені здається, результат цієї зустрічі прогнозований. Представники місії познайомляться з новим урядом, вислухають усі ініціативи, але грошей так і не дадуть. Як мінімум тому, що пам’ятають про невиконані обіцянки попередньої програми співпраці. Тому 6 млрд. доларів, скоріш за все, доведеться повертати влітку цього року…

Валентина Жуковська підсумовує, що нині нам слід пригадати крилаті слова з роману «Дванадцять стільців»: «Порятунок потопаючого – справа рук самого потопаючого».

– Кожен повинен сам вирішувати свої проблеми або ж об’єднуватись для цього із товаришем по нещастю. У даному випадку для уряду товаришами є саме українці, – вважає Валентина Жуковська.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100