реклама Делікат

Цієї весни уманські рибалки планують випустити у два ставки Умані – Осташівський та Звірки – тонну малька. Це приблизно 15-20 тисяч особин. Про це повідомив голова Уманського міськрайонного товариства мисливців та рибалок Віталій Бабій, пише «Умань.інфо».

– Десь у квітні-травні закупимо мальків коропа, білого амура, гібридного карася та судака. Будемо брати мальки, вагою 150-200 г. Можна було б і менших, але, наприклад, у Осташівському ставку останнім часом побільшало щуки, а для цього хижака мальок меншої ваги може стати «до смаку», – розповів він.

Члени товариства мисливців та рибалок зариблюють ставки з 2009 року.

– Тоді кинули в ставки 350 кг різної риби: білого амура, товстолоба, коропа. Тепер випускаємо мальків щороку. Зариблюємо не лише заради поповнення збіднілих запасів риби, а ще й щоб очистити воду. І нині вже бачимо позитивні результати. У ставках не лише побільшало риби, а й самі водойми значно очистилися. Навіть з’явилась риба, якої в ставку зовсім не було, – лин, білий амур, щука тощо. Також, наприклад, на Осташівці з’явились раки. Їх давно не було в цій водоймі, – каже Віталій Бабій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100