реклама Делікат

У річку Тясмин, що на Смілянщині, запустили близько 100 тисяч малька білого амура, інформує видання «Смеляночка».

– Закупили малька за кошти членів організації підводних мисливців та усіх небайдужих смілян. Білого амура обрали тому що, це – рослиноїдна риба, яка буде поїдати рослинність водоймищі, тим самим очищати води Тясмина, – розповідає керівник Черкаської обласної філії організації підводних мисливців і рибалок Ілля Слободяник.

Під час переселення малька до водоймища важливим є створення потрібної температури. Це необхідно для зарибку, оскільки при транспортуванні риба отримала певний стрес.

Ще однією з основних проблем, яка може завадити росту і розмноженню білого амура у річці, є браконьєрство, із чим активно борються смілянські активісти.

На осінній період громадські діячі планують зарибнення Тясмину толстолобом, але все залежить від того, чи вдасться назбирати потрібну кількість коштів.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 Василь 26.06.2014 11:19
Хтось з колишньої партії феодалів хоче прихватизувати Тясмин
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2   26.06.2014 10:11
Відійшовши від стресу, переселенці вже написали листа х...лу з вимогами: ввести війська для захисту російскомовних жителів Тясмина, признати річку притокою Амура і відновити історичну справедливість, повернувщи її в споконвічне русло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 незнайка 26.06.2014 07:52
В Кременчугском водохранилище вода не хуже цветет и воды там побольше!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100