реклама Делікат

19 січня, на свято Водохреща, в Черкаському драматичному театрі о 19.00 відбудеться концерт за участі відомого українського скрипаля і культрегера, заслуженого артиста України Кирила Стеценка.

Нащадок класика української музики Кирила Григоровича Стеценка Кирило Стеценко-молодший продовжує справу свого великого діда. Кирило Стеценко прославився як скрипаль ще на початку 70-х, завоювавши кілька престижних премій на конкурсах. Сьогодні він ще й завідувач кафедри шоу-бізнесу Національного університету культури і мистецтв, видатний культуролог, співавтор законопроектів, серед яких – «Про культуру», «Про національний культурний продукт», «Про гастрольну діяльність».

Скрипка для Кирила Стеценка – можливість висловити найсокровенніші думки про сучасність, передати своє тонке світовідчуття слухачам. Після брейн-стормінгів з керівником фестивалю Сергієм Проскурнею була вибудувана програма з творів Йоганна Себастьяна Баха.

Оскільки в Черкасах немає клавесину, то Проскурня запропонував запросити ще одного свого друга – тепер вже знаменитого джазового бандуриста і композитора, прекрасного імпровізатора з Одеси Георгія Матвіїва. Георгій – наймолодший викладач Одеської консерваторії, учасник знакових джазових та етно-фестивалів.

Відтак 19 січня в Черкасах звучатиме музика Баха: два скрипкових концерти. Після концерту № 1, ре-мінор, Георгій Матвіїв виконає імпровізації на теми «Страстей за Матвієм», а після концерту № 2 Ля-Мажор, Матвіїв та Стеценко виконають знамениту Арію з тих таки «Страстей за Матвієм» – «Любов ніколи не скінчиться…».

Акомпанувати солістам буде Черкаський камерний оркестр під керівництвом Олександра Дяченка, інформує прес-служба міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100