реклама Делікат

У зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутатів місцевих рад територіальними виборчими комісіями на лютий, березень 2013 року призначено проміжні вибори депутатів Лящівської сільської ради Чорнобаївського району, Шаринської сільської ради Уманського району Черкаської області.

ЦВК листами за підписом голови В.Шаповала нагадала голові ОДА С.Тулубу та голові облради В.Черняку, що відповідно до Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" фінансування проміжних виборів депутатів місцевих рад здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Проте, як зазначається в листах, до Центральної виборчої комісії з різних регіонів надходять звернення територіальних виборчих комісій щодо відсутності у відповідних місцевих бюджетах необхідних коштів для належного фінансування місцевих виборів, що ставить під загрозу їх проведення, а відтак може призвести до порушення конституційних виборчих прав громадян України.

ЦВК акцентує на тому, що згідно із статтею 119 Конституції України місцеві державні адміністрації на відповідній території забезпечують, зокрема, виконання Конституції та законів України, додержання прав і свобод громадян, підготовку та виконання відповідних обласних і районних бюджетів, взаємодію з органами місцевого самоврядування.

У свою чергу статтею 25 Закону України "Про місцеві державні адміністрації" встановлено, що місцева державна адміністрація бере участь у вирішенні питань проведення виборів і референдумів у межах повноважень, визначених законодавством.

Враховуючи викладене та з метою забезпечення організації підготовки та проведення територіальними виборчими комісіями в установлені строки відповідних місцевих виборів, ЦВК вказує на необхідність вжити всіх належних заходів для сприяння місцевим радам у вирішенні питань своєчасного та у повному обсязі фінансування виборів депутатів місцевих рад. Про це інформує сайт обласної організації КВУ з посиланням на ЦВК.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100