реклама Делікат

Фото "Прочерку"

Фото "Прочерку"

«Разек Груп» зацікавила можливість участі в підготовці до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. На цьому наголосив генеральний директор групи компаній «Разек Груп» у Східній Європі Марк Сандре під час зустрічі з головою Черкаської облдержадміністрації Сергієм Тулубом.

Після обговорення низки питань, що стосувалися інвестицій компанії в соціально-економічний розвиток регіону, французький інвестор висловив сподівання, що співпраця і надалі буде плідною та ефективною та повідомив, що надалі «Разек Груп» планує вкладати кошти і в розвиток культури області. Зокрема, його зацікавила ідея залучення компанії до підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Читайте також: Черкащина відлякує інвесторів?

За інформацією управління культури Черкаської ОДА, вже затверджено план заходів з підготовки та відзначення в області цієї події. Зокрема, планується провести ряд літературно-мистецьких вечорів, наукових конференцій, лекцій, бесід, книжкових та документальних виставок, круглих столів, тематичних уроків, конкурсів, літературно-мистецьких свят тощо. Також буде здійснено комплекс ремонтно-реставраційних робіт у м. Каневі та на об’єктах Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

Можливо, саме втіленню в життя одного із цих проектів і посприяють французькі інвестори, сподіваються у прес-службі Черкаської ОДА.

Марк Сандре висловив припущення, що пам’ятний знак Великому Кобзареві навіть може бути встановлено у Франції. Це було б дуже доречним, адже наступний 2014-ий рік планується оголосити роком Шевченка не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Президент України Віктор Янукович закликав провести переоблік пам'ятників, створити Шевченківський дім (за прикладом Інституту Гете в Німеччині), провести в Києві міжнародний літературний конгрес, відновити Шевченківські читання та Кирило-Мефодіївське братство.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100