Можлива зміна статусу Черкаської міської стоматологічної поліклініки з комунального закладу на комунальне підприємство не призведе до ліквідації закладу. Крім того, чутки про звільнення колективу – також нісенітниця.

– Після проведення наради зі страхової медицини, департамент надіслав лист, де зобов’язав керівників усіх міських установ прорахувати вартість медичних послуг в кожному закладі, – наголошує директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник. – Настав час уточнити, куди йдуть кошти і скільки реально коштує наша безкоштовна медицина. А у стоматології – особливо. Адже вже були зафіксовані випадки, коли деякі медичні працівники заробляють на себе на міському майні, на бюджетному обладнанні.

За словами Олега Стадника, госпрозрахункове відділення у поліклініці існує близько 15 років. Тому деякі послуги платні, наприклад, зубопротезування. У 2012 році для закладу закупили десять нових стоматустановок на 400 тисяч гривень. Цього року з міського бюджету для компенсації за пільгові категорії, які лікуються у цьому відділенні, кошти збільшені на 30%. Тому усі незахищені категорії громадян – лікуватимуться безкоштовно, як і раніше.

– Попередні перевірки департаментом використання коштів встановили, що адміністрація закладу шляхом підроблення документів з бюджетних коштів платила собі премії, – розповідає Олег Михайлович. – Передали матеріали в прокуратуру. Провели перевірку з усунення порушень. Як кажуть в народі, віз і нині там. Реагування не має. Напевно, настав час оргвисновків. От і забігали «керівники». Коли кричать:"лови злодія", слід ретельно придивитись, а хто ж кричить.

Результати перевірки господарчої діяльності будуть оприлюднені найближчим часом. Про це інформує прес-служба МВК.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100