реклама

реклама

 З ініціативи міськради стоматологічну поліклініку на бул. Шевченка в Черкасах перевіряє прокуратура. Виявили кілька порушень: адміністрація закладу самовільно нараховувала собі премії з коштів, призначених на зубопротезування, зафіксовані зловживання в обліку пільговиків, веденні документації. Ходять чутки, що заклад хочуть закрити, пише «Газета по-українськи».

Фото з сайту "Дзвін"

Фото з сайту "Дзвін"

34-річний Олег Богославець записується до хірурга, щоб видалити зуб.

– На другу годину прийду, студент буде виривати, – сміється. – Не хочеш студента – з о пів на восьму приходь: тоді буде працювати кабінет екстреної допомоги. Учора 30 людей прийшли. Тут безплатно і швидко. До приватних не ходжу: видалить зуб там коштує 150 гривень. Я тут останній раз п’ять років тому був у однієї лікарки, дуже добре лікувала, але вона померла.

Приміщення поліклініки поділене на два відділи: адміністративний та лікувальний. Під кабінетом завідувача терапевтичного відділення сидить 68-річна Людмила Калініченко.

– Колись ходила в приватну на Чехова, так після тієї клініки у мене через два місяці зуби злетіли. Потім зробили, як у корови. Я сюди прийшла, а лікар каже: «Якби я навіть такі хотів зробить, то не зміг би», – розповідає Людмила Петрівна. – Учора ввечері наїлася бананів переспілих. Весь рот обсипало, вранці поїхала в шкірвендиспансер. Звідти відправили до стоматолога.

Коридором ходить 26-річна Тетяна Бачинська. Чекає на лікаря, який тиждень тому видалив їй зуб.

– Уже не довіряю державним поліклінікам, бо шкоди наробили. Тиждень тому вирвали зуб, через 2 години після наркозу відчуваю щось не те. Прийшла до лікаря, каже, що так треба. Болить, терплю, пішла в приватну клініку. Сказали, терміново треба операцію робить, – говорить, тримаючи руку біля щоки. – Лікар із стажем видаляв, але результати ненормальні. Тепер чекаю, щоб мені пояснили, як так вийшло і що мені далі робити. Кажуть, треба їхати в обласну на операцію.

Під кожним кабінетом сидять по двоє-троє пацієнтів. Переважно – пенсіонери. Запитуємо, чи чули, що поліклініку хочуть закрити.

– Не дай Боже! Це для пенсіонерів взагалі горе. 940 гривень у мене пенсія, півроку збирала, щоб прийти полікувати зуби, – каже 59-річна Лариса Тарасюк. – Бормашини тут старі. Питають: кращу пломбу ставить чи просту. Якщо проста, то безплатно, краща –40 гривень. Мені здається, якби тут були погані лікарі, то люди сюди не ходили б, і молоді багато ж.

– Проблеми почалися в січні. Міська влада хотіла зекономити грошей. А оскільки не можна зараз офіційно закрити медустанову, то вони вирішили зробити хитро: перевести наш заклад у комунальне неприбуткове підприємство. Це робилося для того, щоб потім зробити банкрутом, – розповідає 39-річний заступник головного лікаря з медичної частини Черкаської стоматполіклініки Ярослав Коваленко. – На посаду головного лікаря призначили зубного техніка. За законом так не можна: головним лікарем може бути тільки лікар, а не людина, яка навіть вищої освіти не має. Результати перевірки не лякають, вважаю їх недостовірними. Замість пільгового протезування нараховувалися премії – це маячня. Премії нараховували з фонду заробітної плати. Це ж уже не перша перевірка. Писали анонімки і до Тулуба (Сергій Тулуб – голова Черкаської облдержадміністрації, – ред.), і до Богатирьової (Раїса Богатирьова – Міністр охорони здоров’я, – ред.). Я вже давав свідчення міліції.

Директор Департаменту охорони здоров'я Олег Стадник спростував чутки, що заклад збираються закривати.

Довідка

6 мільйонів гривень витрачають щороку з міського бюджету на утримання Черкаської міської стоматполіклініки.

10 нових стоматустановок купили торік для міської стоматологічної поліклініки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100