Уряд збільшив площу природно-заповідного фонду у Волинській, Дніпропетровській, Київській, Херсонській та Черкаській обл. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра.

"Створено новий заказник у Дніпропетровській обл. площею 2,8 тис. га та гідрологічні заказники "Болото Перевід" в Київській та "Озеро Соляне" в Херсонській обл.", - сказав Вілкул.

До нового заказнику у Павлоградському районі Дніпропетровської обл., що розташований між річками Самара і Вовча, ввійдуть: "Новомосковське лісове господарство" (732,5 га), "Павлоградське лісове господарство" (787,5 га), а також землі державної власності (1,2 тис. га), які знаходяться у користуванні Булаховської, Вербківської, В'язівоцької і Межиріцької сільських рад.

Також створено гідрологічний заказник "Болото Перевід" (561 га) в Згурівському районі Київської обл.

У Херсонській обл. створено заказник "Озеро Соляне" (120 га), що володіє рідкісними цілющими властивостями для здоров'я людини.

У Волинській обл., смт Рокині Луцького району, майже втричі розширили парк - пам'ятку садово-паркового мистецтва "Байрак", а в Полтавській обл. збільшено заказник "Короленкова дача" з 79,1 до 112,8 га.

Також в Черкаській обл. вдвічі збільшений заказник "Тарасів обрій" село Келеберда, Канівського району, і пам'ятник природи "Холодний Яр" Чигиринського району, який володіє рідкісними рослинами і природними джерелами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100