У місті Кам’янка по вулиці Леніна голова селянського фермерського господарства «Агросвіт» Сергій Гапченко збудував сучасний тепличний комплекс із вирощування ранніх овочів та зелені.

Площа однієї теплиці сягає близько 700 кв. м. З ранньої весни тут розпочалися роботи з вирощування зелені та розсади. Завдяки функціонуванню нового комплексу створено й шість нових робочих місць. Безсумнівно, нове виробництво сприятиме економічному розвитку району, вважають у прес-службі Черкаської ОДА.

Сергій Гапченко впевнений, що за його теплицями – майбутнє. Адже зввичайний українець може досхочу споживати свіжі овочі лише протягом 4-5 місяців – з кінця травня до середини жовтня, коли за наших природно кліматичних умов вони ростуть у відкритому ґрунті. Однак ринок потребує цієї продукції цілий рік. І якщо моркву, капусту чи цибулю можна ефективно зберігати протягом року, то помідори, огірки доводиться або імпортувати, або вирощувати в теплицях.

Позитивно оцінив появу нового виробництва й голова райдержадміністрації Віталій Архип’юк. За його словами, вирощування овочів в тепличних умовах із застосуванням сучасних новітніх технологій є не лише прибутковою, а й благородною справою. Керівник району побажав працівникам тепличного комплексу успішної роботи, його власнику – подальшого розвитку виробництва, а всім жителям району – мати змогу щодня купувати до столу свіжу вітамінну продукцію.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100