Опозиціонер і депутата Черкаської міськради від «Батьківщини» Микола Булатецький обурений провокацією, яка мала місце в суботу на Театральній площі на мітингу демократичних сил «Черкащина: настав час діяти!»

– Все це дії Тулуба (Сергій Тулуб – голова Черкаської облдержадміністрації – ред.). Вважаю, що він особисто очолює все це бандитське формування, яке накинулося на учасників акції. У нас була всяка влада, але щоб до такої міри зла, то я такого не пам’ятаю. А я, зазначу, що десятки років вже беру участь в політичному життя краю. Оскільки Тулуб найбільше зло, яке могло опутати Черкащину, то я вкотре повторю: готовий відмовитися від боротьби за місце в парламенті, якщо Сергій Тулуб складе повноваження! Тому що все це дійшло вже до краю! Я маю інформацію, що провокація на мітингу в Черкасах планувалася в Києві. Ніхто не хотів її виконувати, а Тулуб таки взявся за роботу, – зазначив Булатецький.

Микола Іванович зауважив, що після побиття учасника мітингу влада розкручуватиме заклик не ходити на акції опозиції, бо там, мовляв, творяться жахливі речі.

– Та ми не зупинятимемося в плані своїх вимог. Черкаська опозиція й надалі вимагатиме публічної зустрічі з Сергієм Тулубом в присутності журналістів. Нам є, що в нього запитати. Розумієте, Тулуб – це особливе явище в політиці. Зі старої партноменклатури він, мабуть, особливо відрізняється. Це ж з тих діячів, що відправляли колись українців на Соловки! Це дуже одіозна фігура. І це навіть регіонали вже визнають. Зокрема, нардеп Віктор Тимошенко. Розумієте, люди не витримують такого натиску. До чого ця банка вже дійшла! Перед мітингом у суботу в наших колег намагалися забрати манекен Тулуба. Наші люди міцно тримали, то тим засланим владою вдалося лише штани стягнути з чучела. Добре, що одна активістка бігом побігла в магазин і купила нові штани Тулубу. Бо ми б не дійшли до такого, щоб губернатора без штанів залишити…

Читайте також: Віктор Тимошенко: «Головна проблема черкащан – Тулуб Сергій Борисович»

«Я маю фотографії, які засвідчують про системну участь молодиків спортивної зовнішності у провокаціях на боці влади та Партії регіонів. Молоді хлопці, які 6 квітня спровокували бійку, я переконаний, пов’язані з «Партією регіонів». Їх бачили журналісти близько 15.30 біля палаток «Партії регіонів» у центрі міста, поблизу Будинку торгівлі. Згодом хлопці у тих самих палатках перевдягалися. Перед початком опозиційної акції молодики купками, по 3-5 осіб, у спортивному одязі ходили поміж активістів, які збиралися на мітинг. Є фотографії, які фіксують їхню присутність у натовпі перед акцією», – йдеться у зверненні депутата Черкаської обласної ради, керівника обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолія Бондаренка до начальника обласного управління МВС та прокурора області.

«Такого раніше не було, щоб за мовчазної згоди міліції у Черкасах та області процвітали неформальні бійцівські угрупування, які перешкоджають діяльності народних депутатів, депутатів обласної ради, журналістів та інших громадян. Так, хлопців, які перевдягалися у провокаційні футболки та били опозиціонерів, ми вже бачили біля Соснівського РВ УМВС 3 квітня 2013 року, коли приходили туди на підтримку депутатів К.Бондарєва та О.Сінгаєвського. Я не знімаю відповідальності з хлопців, які за гроші беруть участь у провокаціях на підтримку влади та Партії регіонів. Вони, якщо вже є повнолітніми, то повинні розуміти відповідальність за хуліганські та кримінальні вчинки. Однак головну провину я покладаю на тих, хто їх фінансує та ними ж і керує — Партію регіонів. Відповідальність я також покладаю на обласне управління міліції та особисто її керівника Валерія Дернового, який сам раніше був засуджений за фальсифікації та провокації, а тепер за його мовчазної згоди сумнівні угрупування з бандитськими методами процвітають безкарно на Черкащині», – йдеться у зверненні.

Читайте також: Покалічений на мітингу в Черкасах правозахисник виявився адвокатом опозиціонера

У зв’язку з вищезазначеним Анатолій Бондаренко просить надати йому у визначений законодавством термін відповідь:

1.Хто керує групами молодиків-провокаторів від Партії регіонів?

2. Чому міліція не реагує належним чином на запобігання бандитським формуванням у Черкасах?

3. Чому під час провокації і бійки на всій площі не було жодного міліціонера, в той час як на всіх попередніх заходах присутність міліції була дуже активною, по кілька десятків одразу?

4. Встановити особи провокаторів поіменно та притягнути до відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі,  хуліганські дії та побиття з тяжкими наслідками Віктора Смалія.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100