За фактом побиття у суботу правозахисника в Черкасах на мітингу опозиції у суботу міліція порушила кримінальне провадження. Про це «Прочерку» повідомила начальник відділу зв'язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталія Таран.


– Особа звернулася одразу після інциденту за телефоном гарячої лінії МВС. Громадянин Смалій – працює приватним адвокатом у Києві. Він повідомив, що на нього напали, коли він перебував на мітингу в Черкасах. Слідчим відділом Соснівського райвідділу міліції порушено справу за частиною 2 статті 296 Карного кодексу України. Від лікування в Третій міській лікарні чоловік відмовився, бо вирішив лікуватися за місцем проживання у столиці. Нині він активно співпрацює зі слідчими, – повідомила Наталія Таран.

У міліції також повідомили, що особу затриманого того дня молодика, якого опозиціонери самі передали в руки правоохоронцям, встановили. Він повідомив, що прийшов на мітинг висловити свою думку, а це, мовляв, призвело до обурення громадськості.

Того ж дня міліціонери затримали на мітингу ще одного громадянина, який перебував стані алкогольного сп’яніння.

Разом з тим Наталія Таран повідомила, що поки їй невідомо про порушення кримінальної справи по факту розпалювання міжнаціональної ворожнечі. По цьому питанню проводиться перевірка.

Нагадаємо, що гурт молодиків прийшов у суботу на мітинг опозиції в Черкасах і, перевдягнувшись у футболки з написами «ВО «Свобода» та «Бий жидів!» накинувся на учасників акції.


– За розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні передбачена кримінальна відповідальність. Є фото молодиків у футболках з провокаційними закликами, які цілком підпадають під дію кримінального кодексу. Тепер цікаво подивитися, як діятиме міліція. Бо згідно закону, вона по факту повинна порушити кримінальну справу, знайти цих молодиків і притягнути їх до відповідальності, – зазначила сьогодні на прес-конференції прес-секретар Об’єднаної опозиції Черкащини Тетяна Воронцова.

Опозиція також повідомила сьогодні, що правозахисника у суботу побив професійний спортсмен.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100