Нардеп від «УДАРу», закріплена за Черкащиною, Ірина Геращенко вже звернулася до Генпрокуратури і прокурора Черкаської області стосовно кровопролиття на мітингу, яке мало місце 6 квітня на Театральній площі міста. Також цей факт буде озвучений на сесії Верховної Ради у п’ятницю.

Про це Ірина Геращенко повідомила сьогодні, перебуваючи в Черкасах.

– Крім того, турбують прояви ксенофобії, які мали місце на мітингу, – зауважила нардеп, маючи на увазі молодиків, які на початку згаданого мітингу влаштували провокацію, одягнувши на себе футболки з написом «Бий жидів!»

Нагадаємо, як йдеться у зверненні до начальника обласного управління МВС та прокурора області від депутата Черкаської обласної ради, керівника обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолія Бондаренка, молодих хлопців, які 6 квітня спровокували бійку, «бачили близько 15.30 біля наметів «Партії регіонів» у центрі міста, поблизу Будинку торгівлі. Згодом хлопці в тих самих наметах перевдягалися». Опозиція також зазначає, що бачить, як влада залучає від мітингу до мітингу одних і тих же молодиків.

Читайте також: «Ми б не дійшли до такого, щоб зняти штани з Тулуба», – черкаська опозиція

Ірина Геращенко зауважила, що її це не дивує. Мовляв, схожа ситуація в Києві. На останніх раптово організованих мітингах на підтримку Євроінтеграції, куди зганяли студентів, також було помічено молодиків, які незрозуміло навіщо були залучені до мітингу.

– Усе це проплачені молоді люди. У нас така ситуація нині в країні, що влада не має грошей на дитячу онкологію, але знаходить гроші на додаткове фінансування СБУ та міліції, – зазначила Ірина Геращенко.

Нагадаємо, в суботу 6 квітня в Черкасах на Театральній площі на мітингу демократичних сил «Черкащина: настав час діяти!» невідомі вчинили провокацію, побивши при цьому адвоката одного з опозиціонерів. Пізніше громадськість ідентифікувала молодчиків. Один виявився вихованцем «Білого лотосу», інший – спортсменом. Журналісти навіть знайшли їхні сторінки в соцмережі «ВКонтакті». Проте нині сторінки «засвічених» молодчиків заблоковані.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100