реклама

реклама

Соратник міського голови Черкас Сергія Одарича, депутат Черкаської міськради від Партії вільних демократів Микола Мирза заявляє про тиск на нього та його однопартійців через небажання йти проти Одарича. Про це Микола Мирза повідомив в коментарі «Прочерку».

– На мене та однопартійців чиниться тиск, щоб ми підтримали імпічмент Одаричу. Зокрема, на мене прокуратура міста відкрила кримінальне провадження. Закидають, що я заборгував державі, бо не сплачую за землю в мікрорайоні Дахнівка, де розташований піонерський табір «Орлятко». Разом з тим, ніхто не згадає, в якому стані був цей піонерський табір раніше. Я його відродив і планую відкрити там з 15 червня козацький табір, – зазначив Микола Мирза в коментарі «Прочерку». – Що стосується землі, то я за неї дійсно не плачу. Справа в тому, що в мене є догорів з міськрадою. Ще беручи будівлі «Орлятка» в оренду, я заявив на сесії, що не відводитиму на свої підприємства земельну ділянку під табором. Тобто, хай міськрада на себе оформить землю, а тоді я платитиму за оренду. Зараз досі триває переписка між міськрадою та Свидівоцькою сільрадою з цього питання. А поки земля неоформлена, то невідомо ж, скільки за неї платити. Проте за орендовані приміщення табору я сплачую кошти.

Микола Мирза зазначає, що проти нього ведеться й інші кампанія: мовляв, у нього є незаконна ділянка землі. Та депутат це заперечує.

– У цьому мене депутат Олександр Радуцький звинувачує. Та я не такий як Роман Діскант, щоб за дружиною ховатися. У 2001 році, коли ще Одарича тут не було, а Радуцький по кіоскам бігав, ми з дружиною купили магазин разом з промисловою ділянкою. Нині там магазин «Захист рослин». Інших ділянок в мене немає. Проте я знаю про ділянки землі, які має в Дахнівці Радуцький… – зазначає Микола Мирза.

Депутат запевняє, що тиск чиниться не лише на нього, а й на інших колег, наприклад, Ткаченка, Савіна, Бакашева.

Читайте також: Одарич: У Черкасах партія влади об'єдналась з опозицією

– Чому Нарек Казарян зрікся депутатства? Тому що перед сесією, де раптово створена більшість голосувала зарозпуск виконкому, на нього чинився тиск: погрожували фізичною розправою, тиснули на бізнес. Він поклав мандат, сказавши, що готовий зректися депутатства, але Одарича не покине. Знаю, що тиснули на Вороніну тощо, – говорить Микола Мирза.

Усі ці події він пов’язує з політикою. Каже, що це голова Черкаської облдержадміністрації, регіонал Сергій Тулуб хоче керувати містом зі свого кабінету.

– Бюджет міста – 170 мільйонів, а бюджет області – 4,5 мільйони. Тож Сергій Борисович і цікавиться містом. Он Ігор Мельников (голова фракції ПР в міськраді – ред.) казав, що треба регіоналів більше у виконком, бо йому ж треба людей годувати. То нехай іде до мене табір «Орлятко» відбудовувати. Там будівельники потрібні. От і заробить…

За словами депутата, на сьогодні підписаний ордер на обшук його будинку і на його арест.

– У суботу ми з друзями влаштували суботник. А тут міліція приїхала з Соснівського райвідділку. Переписали всіх дані, дивилися, чим займаємося. А пізніше я дізнався вже й за виписаний ордер на мій арешт. То спершу звісно переживав. Але ми з командою вільних демократів домовилися, що якщо когось з нас заарештують, то ми зберемо одразу 50 чоловік і вирушимо на допомогу, а за годину організуємо кількатисячний мітинг. Ми покажемо, що таке Майдан. Бо ми не Булатецький, що збирає 50 людей за гроші, – зауважив Микола Мирза.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100