На Черкащині в Холодному Яру сьогодні розпочалося традицiйне щорiчне Вшанування борцiв за волю України. Щоб зробити заходи більш масштабними, цьогоріч також організовані численні змагання, таборування, концерти, презентації, присвячені вшануванню холодноярських ватажків різних епох. У селі Медведівка на Чигиринщині вже відбувся парад вишиванок та виступи козаків під звуки тулумбасу екзотичних Чорних запорожців.

Як повідомляє кореспондент «Прочерку», після різноманітних спортивних змагань (в основному – для дітей) пройшов мітинг, на якому виступив нардеп від «Свободи» Юрій Сиротюк.

Читайте також: Влада усіма силами намагається завадити патріотичним заходам у Холодному Яру, - опозиція

Стоячи біля пам’ятника Максиму Залізняку в Івківцях, політик зазначив: «Уявіть, якби Залізняк казав своїм гайдамакам про ворогів: «Не можна в них сніжки кидати, треба бути толерантними!»

Усі присутні погодилися, що саме як вороги діє нинішня влада по відношенню до свого народу, відповідно про толерантність нині не може йти мова.

Крім нардепа Сиротюка у натовпі також помітні Олесь Доній, Ірина Фаріон, заступник голови ВРУ Руслан Кушулинський. У заходах беруть участь багато місцевого населення, а також приїжджі – з Запоріжжя, Кременчука, Київщини, Донецька, Одеси, Львівщини, Волині.

Читайте також: Організатори урочистих заходів на Холодноярщині кажуть, що Тулуб ухвалив «соломонове рішення»

Численна делегація приїхала зі Сміли на чолі з генерал-отаманом козацької громадської організації «Холодноярська січ» Анатолієм Василенком. Вони поклали квіти до пам’ятників холодноярським героям та долучились до заходів.

Цікаво, що як зазначає головний організатор заходів Роман Коваль, жодна столична знімальна група не приїхала на подію. Зате холодноярські заходи знімає латвійське телебачення…

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100