У питанні повернення пам’ятника Леніну на Соборну площу в. о. міського голови Черкас Віктор Білоусов вважає, що потрібно виконувати рішення суду, а отже – повертати його на місце. Про це він сьогодні розповів у коментарі «Прочерку».

Нагадаємо, 2 серпня 2012 року Київський апеляційний адміністративний суд зобов’язав черкаську мерію відновити пам’ятник В. І. Леніну «на попередньому місці і в попередньому стані». Однак колишня влада постанову суду так і не виконала.

– Є рішення суду і його треба виконувати. Адже ми маємо бути законослухняними. Інша справа, як у цій ситуації це реалізовувати… Але рішення суду, як і по інших питаннях, потрібно виконувати, якщо ми – правова держава, – наголосив Віктор Білоусов.

Варто зазначити, що земля, де суд вимагає відновити пам’ятник тоталітарному вождю, перебуває вже не на балансі міста. Адже свого часу депутати Черкаської міської ради передали земельну ділянку в постійне користування по бульвару Шевченка,185/вул. Б. Вишневецького,41 в КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності».

На знесення пам’ятника жодної копійки з міського бюджету не було витрачено, демонтування відбувалось за гроші спонсорів.

Для довідки:

У грудні 2011 року Соснівський районний суд м. Черкаси під головуванням судді Павла Євтушенка прийняв постанову про відновлення пам’ятника Леніна на колишньому місці і в попередньому стані. Позов подав Микола Гуриненко. Після цього міська влада подала апеляцію у Київський апеляційний адміністративний суд, який лишив без змін рішення суду першої інстанції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100