Сьогодні у черкаському Парку Перемоги вже традиційно учасники бойових дій зустрілися разом, аби відсвяткувати День Перемоги. Щоб згадати воєнні часи та вшанувати тих, хто не повернувся з війни, у парку зібралося близько 200 ветеранів. Привітати їх прийшли в. о. міського голови Черкас Віктор Білоусов, почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська та директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький.


Тема війни виявилася близькою не лише учасникам бойових дій, а й владоможці. Віктор Білоусов зазначив, що у часи війни його дядько, пішовши на фронт, зник безвісті, а батько теж неодноразово був учасником бойових дій, зокрема – «брав Берлін».

– День Перемоги – день торжества справедливості, але це і день суму… Це день пам’яті тих, хто не повернувся з поля бою, шана тим солдатам, офіцерам і генералам, які ціною свого життя здобули цю перемогу, захистили честь і незалежність нашої держави! – сказав Віктор Федорович.

За його словами, на початку війни у Черкасах проживало майже 50 тисяч жителів, тоді як 14 грудня 1943 року, у день визволення міста, нараховувалася усього одна тисяча. Усіх, кого не стало у часи війни, на святі вшанували хвилиною мовчання.

В. о. міського голови Віктор Білоусов пообіцяв робити усе можливе, щоб покращити життя ветеранів.

В. о. міського голови Віктор Білоусов пообіцяв робити усе можливе, щоб покращити життя ветеранів.


– Сьогодні далеко не все робиться і на державному, і на місцевому рівні для тих, хто залишився ще в строю. Як секретар міської ради, я обіцяю, що робитиму все для того, щоб ті бюджетні кошти, які спрямовувалися для покриття потреб ветеранів використовувалися прозоро і ефективно. Також ми будемо шукати додаткові можливості для покращення їхнього життя, – пообіцяв Віктор Білоусов.

Для ветеранів у парку накрили столи. На сцені місцеві колективи виконали для воєнні пісні. Від міськвиконкому ветеранам вручили подарунки.

Ветерани не лише підспівували, а й навіть танцювали під воєнні пісні

Ветерани не лише підспівували, а й навіть танцювали під воєнні пісні


Привітала зі святом учасників війни і Валентина Жуковська.

– Мою сім’ю також торкнулася війна – мій дід повернувся з війни без ніг… Батько був дитиною війни, багато працював. Зараз їх вже немає, але я пам’ятаю, як будучи ще малою, ходила на парад, – розповіла Валентина Жуковська. – Я дякую вам, що вже 68 років ми маємо мирне небо над головою. Завдяки вам наші діти не знають такого гіркого слова, як війна. Для нас важливо, що пам’ять про ваш подвиг жила, передавалась дітям, щоб вони знали, кому мають уклінно дякувати за перемогу.


Вона так вручила ветеранам цінні подарунки, а саме – побутову техніку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100