реклама

реклама

Головна причина ухвалення Кабінетом Міністрів законопроекту про проведення повторних виборів народних депутатів у 7 проблемних округах – вимога Європи задля підписання Угоди про асоціацію. Так вважає голова Комітету виборців України Олександр Черненко, про що він сказав у коментарі «Газеті по-українськи».

– Питання перевиборів назріло вже давно, – говорить експерт. – Воно було відкладене у довгу скриню. Але треба розуміти, що проведення цих місцевих виборів у п'яти, а тепер уже у семи округах, стало однією з вимог так званого списку ЄС. Тобто однією з умов для підписання з Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Вимога була – проведення чесних виборів, зокрема у тих округах, де після чергових виборів не було встановлено переможця.

За словами Черненка, парламентська більшість затягувала з цим рішенням, посилаючись на те, що справа передана в Конституційний Суд.

– А КСУ сказав, що це не предмет його розгляду. І формально дивилися причини для того, щоб Мін'юст розробив цей законопроект. Хоча, звичайно, головна причина прийняття цього законопроекту – те, що це є одна з вимог Європи для підписання асоціації. Оскільки часу залишилося досить мало, тому зараз ця ситуація так швидко педалюється, – підкреслив голова КВУ.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив проект закону про проведення виборів у 7 округах. Крім 5 округів, де ЦВК відмовилась встановити результати виборів, у законопроект потрапили округи Олександра Домбровського та Павла Балоги.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100