реклама

реклама

У парламенті буде створена Тимчасова слідча комісія, яка розслідуватиме провокацію на мітингу 6 квітня молодиків у футболках з антисемітськими закликами «Бий жидів!». Найімовірніше, що очолить її депутат-мажоритарник від Одеської області Олександр Пресман. Про це розповів на сьогоднішній прес-конференції екс-мер Черкас Сергій Одарич.

Такою була реакція парламенту на звернення Громадянського комітету протидії проявам Національної нетерпимості, який був створений місяць тому екс-мером Черкас Сергієм Одаричем.


– У цієї комісії будуть більші повноваження ніж у нашого комітету. Вони зможуть проводити слідчі дії, запрошувати учасників, свідків, збирати пояснення, свідчення тощо, – зазначив Сергій Одарич.

Занепокоїлися інцидентом у Черкасах і посольства різних держав в Україні. Зокрема, вже завтра до Черкас приїдуть представники посольства США.

Читайте також: Опозиція про «захисників євреїв» Тулуба і Одарича: «То відмовчувалися, то пальцями одне в одного тицяють!»

Настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці Черкас УГКЦ отець Юліан під час обговорення також запропонував звернутися листом до Президента України, Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури та СБУ, аби ті почали розслідувати цю справу.

– Тут потрібно буде обов’язково вказати про повне ігнорування наших звернень до правоохоронних органів на місцевому рівні, – зазначив Сергій Одарич.

Насамкінець колишній міський голова наголосив, що головною метою роботи комітету є створення прецеденту, коли за розпалювання міжнаціональної ворожнечі причетні до цього понесли відповідальність саме за статтею 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або ставлення до релігії), а не за хуліганство.

– Наша мета – добитися, щоб ця справа стала першим прецедентом в Україні, коли стаття 161 була застосована за призначенням. Більше того, щоб вона була застосована не лише до виконавців, а й до замовників, підбурювачів тощо, – зазначив Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100